SURADNJA

ŠTO SE DOGAĐA S MOSTOM I ŠKOROM, IDU LI NA IZBORE ZAJEDNO ILI NE? Doznajemo detalje teških pregovora i zašto ih je razljutio Gordan Jandroković

 Darko Tomas / CROPIX

Pregovori s Mostom još traju, ključni će biti sastanci koji će se održati ovog vikenda - kazao nam je sugovornik blizak Domovinskom pokretu Miroslava Škore. Nada se da će suradnja biti postignuta, iako je, kaže, zadnjih dana došlo do krize i zapinjanja u pregovorima zbog Mostovih prevelikih zahtjeva. Navodno je, kako tvrde neki sugovornici, Most tražio previše mjesta. Sam Škoro je na pitanje novinara oko toga, rekao “kako svatko ima pravo tražiti ono što misli da je za njih najbolje”.

- Razgovaramo još uvijek... Tražimo mjeru - poručio je čelnik Domovinskog pokreta.

I krug oko Škore, kao i mostovce, razljutile su izjave Gordana Jandrokovića koji je kazao da im je Most neprihvatljiv za suradnju, te informacije iz HDZ-a kako im Škoro i Domovinski pokret ne bi bili problem za stvaranje većine.

- Neće nama nitko ništa uvjetovati. Ti koji misle da nam mogu diktirati s kim ćemo surađivati, mogu to zaboraviti. To su sve spinovi - kazao je izvor blizak Škori.

Nekoliko sugovornika iz desnog tabora, pak, komentiralo je jučer kako “nisu baš sigurni da će doći do suradnje Mosta i Škore”, te da je moguće da Most na kraju izađe sam na izbore. I iz Mosta su u više navrata poručili kako se, unatoč pregovorima s Domovinskim pokretom, spremaju i za to da na izbore idu samostalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:14