ŠOK NA KATEDRI

Što se dogodilo? Na ispitu iz Građanskog prava prije 10 dana prošlo 10, a sada čak 117 studenata

Krajem svibnja test je uspješno riješilo samo 8% studenata, a na roku prije nekoliko dana njih 80%

ZAGREB - Na ispitu iz Građanskog prava 2 kod prof. dr. Igora Glihe i Tatjane Josipović na zagrebačkom Pravnom fakultetu u samo deset dana dogodio se nevjerojatan obrat : broj studenata koji su uspješno riješili test s osam se posto, koliko ih je bilo krajem svibnja, na novom roku prije nekoliko dana povećao na gotovo 80 posto.

Računica studenata

- Svi smo iznenađeni. Ako je ono bila najlošija prolaznost u povijesti katedre, ovo je bez sumnje najbolja - rekla je N. N., studentica Prava koja tvrdi da su pitanja na ovom roku bila puno lakša nego na prošlom.

- Očito su profesori i sami shvatili da su pretjerali u strogoći - dodala je N. N.

Studenti su izračunali da se prolaznost na ispitu iz Građanskog prava 2 od roka do roka kreće između 10 i 30 posto.

No, na prošlom je roku prolaznu ocjenu na pismenom ispitu dobilo samo deset od 122 studenata koliko ih je bilo izašlo na ispit.

Studenti su tvrdili da su pitanja bila preteška, a vremena premalo, pa su tražili od uprave fakulteta i katedre da ponište ispit.

Kriteriji su isti

Reagirao je i Studentski zbor pismom predsjednici katedre, prof. dr. Tatjani Josipović.

No, na ovom se roku dogodio novi šok: od 149 studenata, prošlo ih je 117, točnije 78,5 posto. Studenti tvrde da tako visoka prolaznost na ispitu iz tog predmeta nije bila godinama. Zadovoljan je i prof. dr. Igor Gliha.

- Studenti su očito više učili, pa su ostvarili bolji uspjeh - smatra Gliha. Oštro odbacuje da su na katedri smanjili kriterije nakon napisa u novinama.

- Nemamo dojam da smo bilo što drastično promijenili u konceptu ispita. Vidio sam da smo nekoliko dana bili top-tema na webu Jutarnjeg sve dok nas nisu istisnuli Lidija Kralj i Masterchef. No, zbog toga sigurno nismo smanjivali kriterije jer smatramo da studenti moraju imati određenu razinu znanja - izjavio je Gliha. Dodao je da će se točan podatak o prolaznosti na posljednjem roku znati kad završe usmeni ispiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:33