PUNE RUKE POSLA

Što se to danas događalo na Braču? Brodice hitne pomoći tri puta isplovljavale prema Splitu, osam ljudi ozlijeđeno

Akcije medicinskog prijevoza za osam pacijenata, od kojih dvoje djece, uspješno su izvršili službenici Lučke ispostave Milna

Brod za hitni medicinski prijevoz/Ilustracija

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Akcije hitnog medicinskog prijevoza (MEDICO) za ukupno osam pacijenata, od kojih dvoje djece uspješno su izvršili službenici Lučke ispostave Milna, novom brodicom za hitne medicinske prijevoze s otoka Brača u Split.

MEDICO akcije izvršene su danas, 10. prosinca, u koordinaciji s Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci (MRCC Rijeka), piše Slobodna Dalmacija.

Prva akcija pokrenuta je po zaprimljenoj dojavi iz MRCC Rijeka, jutros u 04.47 sati. Dojava je zaprimljena u Lučkoj kapetaniji Split slijedom čega je sa zdravstvenim djelatnicima Doma zdravlja Supetar dogovoren ukrcaj dvoje pacijenata u teškom zdravstvenom stanju, u brodicu za hitan medicinski prijevoz u Milni, odakle su isplovili u 05.30 sati. Pacijente su u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći HMP Split u 05.50 sati, kada su službenici LI Milna pristali na gat Sv. Nikole, u splitskoj gradskoj luci, čime je akcija uspješno okončana.

Drugu MEDICO akciju službenici LI Milna također su uspješno izvršili temeljem liječničkog zahtjeva te u koordinaciji sa MRCC Rijeka, za dva pacijenta s otoka Brača u Split. Akcija je pokrenuta jutros u 10.25 sati, slijedom zahtjeva dežurnog liječnika iz Supetra. Odmah po zaprimanju naloga službenici LI Milna isplovili su u 11.06 sati za Supetar. Nakon ukrcaja dvoje pacijenata s liječničkom pratnjom isplovili su prema Splitu. Akcija je okončana pristajanjem u splitsku gradsku luku u 11.44 sati, kada su pacijente preuzeli djelatnici HMP Split.

Treća te ujedno najzahtjevnija MEDICO akcija danas izvršena je prema četvero pacijenata, od kojih dvoje djece, ozlijeđeni u teškoj prometnoj nesreći, koja se nedugo prije dojave dogodila na lokalnoj prometnici, u Postirama, na otoku Braču. Pacijenti s teškim ozljedama u liječničkoj pratnji ukrcani su u supetarskoj luci, odakle su u 12.45 sati isplovili prema Splitu, kamo su pristali u 13.02 sati. Pacijenti su u daljnje medicinsko postupanje preuzeti od djelatnika HMP Split s dva vozila, čime je ova akcija okončana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:38