BABY BOOM U MINISTARSTVU KULTURE

Što se to događa kod Bože Biškupića? Čak 29 službenica mu je na porodiljnom dopustu!

Biškupić se voli hvaliti da ima izvrstan odnos sa svojim kolegicama jer pokazuju veći senzibilitet za zajednicu i suradnike

ZAGREB - Smatram da mogu biti još gori ministar kulture od Biškupića i nastojat ću dotući suvremenu umjetnost. Nisam ništa manje sebičan od aktualnog ministra kulture i smatram da bih taj posao mogao obavljati sjajno. Nastojat ću da ekipa koju okupim bude na razini zadatka, izjavio je nedavno umjetnik Siniša Labrović izazvavši ministra kulture na boksački meč.

Bitka za ministarsku fotelju trebali bi se održati 10. rujna na Glavnom kolodvoru.

Podizanje nataliteta

Ono što se najdugovječnijem ministru, kojem trenutno teče treći mandat, sasvim sigurno ne može prigovoriti jest da se njegovo Ministarstvo svojski trudi da promijeni statistike o padu nataliteta.

Naime, to je Ministarstvo izgleda zahvatio fenomen baby booma, pa je tako čak 29 zaposlenica trenutno na porodiljnom dopustu. Doduše, ukupno je u Ministarstvo zaposleno oko 470 osoba, tj. 330 žena i 140 mušaraca, što znači da je gotovo deset posto žena trenutno na porodiljnom.

Čari državne službe, dodali bi zlobnici. Jer sve su zaposlenice u državnoj službi u stalnom radnom odnosu, imat će prvih šest mjeseci porodiljnog dopusta svoju punu plaću, a nakon isteka godine dana dopusta čekat će ih njihova ista radna mjesta.

Znaju donijeti prave odluke

- Trenutno je u Ministarstvu kulture na porodiljnom dopustu ukupno 29 službenica, a u tim slučajevima posao se preraspodjeljuje na druge službenike ili se preko natječaja zapošljavaju službenici na određeno vrijeme do povratka službenica s porodiljnog dopusta - potvrdila je glasnogovornica Ministarstva kulture Ivana Krušec.

Biškupić nerijetko ističe kako ima izvrstan odnos sa svojim kolegicama pa se voli hvaliti, primjerice, kako je od 30 načelnika uprava u Ministarstvu kulture čak 27 žena, a i na vodeća mjesta institucija nad kojima ima ingerenciju, uglavnom postavlja žene.

Na tu temu je svojedobno rekao: - Naprosto, volim raditi sa ženama. Muškarci u mom Ministarstvu kulture, kad završi radno vrijeme, odlaze s posla bio posao obavljen ili ne. A ako ženi date šefovsko mjesto, osim kompetencije i sposobnosti, ona će demonstrirati i cijeli niz drugih prednosti i kvaliteta. Nije im na prvom mjestu osobna promocija, nego unapređenje ustanove. Žene pokazuju veći senzibilitet za zajednicu i suradnike. I znaju ‘presjeći’ kad treba donijeti težu odluku.

A očito znaju i kad je vrijeme zamrznuti karijeru i posvetiti se obitelji. (I.S., A.P.)

I Biškupićev pomoćnik nedavno dobio dijete

I nekoliko je muških zaposlenika Ministarstva kulture u posljednjih nekoliko mjeseci dobilo dijete, a među njima je i Biškupićev pomoćnik za knjigu i nakladništvu Čedomir Višnjić. Parovi su u tom Ministarstvu ipak rijetka pojava.

470 osoba radi u Ministarstvu

140 muškaraca

330 žena

10 posto žena na porodiljnom

27 žena radi na 30 načelničkih mjesta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:45