POMOĆ DOMAĆIM OPG-ovima

'ŠTO SVJEŽIJI PROIZOD, TO MANJI RIZIK' HDZ-ova ministrica pozvala građane da kupuju domaće voće i povrće pa napomenula: 'Uvoz ne možemo zabraniti'

 
Zatvoreni dio osječke tržnice
 Vlado Kos / CROPIX

Iz privremenih saborskih klupa danas su upućeni apeli prema Vladi da pomogne domaćim poljoprivrednim proizvođačima kao i najugroženijim građanima pogođenim krizom zbog koronavirusa.

Nakon što su zatvorene tržnice, mnogi su se okrenuli prema online prodaji svojih proizvoda, ali, kako su upozorili, time nisu riješeni svi problemi.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković pozvala je danas građane putem Facebooka da kupuju svježe i kvalitetne hrvatske proizvode.

- Ponovit ću riječi Krunoslava Capaka, ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: Što kraći transport, što svježiji proizvodi, to manji rizik!, poručila je.

- Promptno smo donijeli Program potpora za biljnu i stočarsku proizvodnju u vrijednosti 53 mil. kn, država otkupljuje 500 tisuća litara viška mlijeka, javne nabave uvjetujemo kupnjom najmanje 60% domaćih proizvoda kako bi naši poljoprivrednici premostili otežane uvjete trženja - pri čemu će se obavezno primjenjivati kriteriji svježine i sezonalnosti, rekla je.

Vučković se pritom ogradila rekavši da uvoz ne može zabraniti, ali kako čini sve da se pomogne hrvatskoj poljoprivredi u ovoj krizi.

- Pokrećemo digitalnu tržnicu, uveden je moratorij na kredite, porezi i doprinosi se otpisuju pogođenim proizvođačima… a još je niz novih mjera u pripremi, zaključila je ministrica obrativši se građanima putem HDZ-ova Facebook profila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2022 00:29