LAŽNA STRANICA

Stotine Hrvata opet nasjelo na lažnu nagradnu igru na Facebooku: ‘Napište ‘Sretan Božić‘ i dobit ćete auto‘

Preporučujemo da ne sudjelujete u ovakvim igrama, obzirom da može doći do zlouporabe Vaših osobnih podataka, poručuju iz Kie
 Facebook Screenshot/

Prije desetak dana je Jutarnji.hr pisao o lažnoj nagradnoj igri na Facebooku, u kojoj se stranica ‘Kia-Hrvatska‘ predstavlja kao službeni profil tih automobila te najavljuje da će podijeliti 70 novih automobila, a od sudionika traži da u komentaru napišu ‘Sretan Božić‘.

Čini se da je slična stranica, ovog puta pod nazivom ‘Kia Automobila Hrvsatka‘ opet pokušala s identičnom prevarom, a mnogi su nasjeli i ovoga puta nadajući se da će baš oni dobiti novi automobil.

- ZA ODABRANU DOBITNICU: Povodom Božića 2023. godine, naša tvrtka KIA, odlučila je donirati 70 novih KIA automobila. Želimo da danas imate sve svoje automobile u dobrom stanju. Stoga ćemo ga nasumično poslati ljudima koji komentiraju. “Sretan Božić” od pobjednika. Učini to sada i sretno, piše u statusu na Facebook stranici ‘Kia Automobila Hrvsatka‘.

Ispod tog statusa zabilježeno je čak 1,3 tisuće komentara, a status je podijeljen 712 puta iako je očigledno da se radi o lažnom profilu i statusu prepunom gramatičkih i pravopisnih pogrešaka.

O svemu se nakon prve prevare oglasila i službena Kia Hrvatska na svom Facebooku.

- Poštovani fanovi, na Facebook-u se pojavio veliki broj lažnih profila na kojima se organiziraju nagradne igre u kojima se dijele Kia vozila. Ovim putem Vas obavještavamo da je ovo jedini službeni profil Kia marke i uvoznika za Hrvatsku, te da su i profil i nagradna igra lažni. Kia uvoznik za Hrvatsku, kao i svi naši zastupnici, nisu organizatori niti imamo ikakve veze s ovom nagradnom igrom.

Također Vam preporučujemo da ne sudjelujete u ovakvim igrama, obzirom da može doći do zlouporabe Vaših osobnih podataka i da ovakve profile prijavite Facebooku.

Hvala Vam i lijep pozdrav,

Kia Hrvatska, objavili su na svojoj službenoj Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:41