KOLAPS NA A1

Stotine ljudi stajale sinoć satima u koloni, oglasila se policija i za sve okrivila HAC: Spori su

Na autocesti se prevrnuo tegljač u 19.30h, a promet je normaliziran tek u 3.15h ujutro!

Prevrtanje kamiona na autocesti kod Draganića

 KAportal

Stotine putnika prema jugu sinoć je satima bilo blokirano na autocesti A-1, na 37. kilometru, malo prije izlaza na čvoru Karlovac, zbog prevrtanja tegljača.

Prevrtanje je uzrokovalo zastoj, ali sporost Hrvatskih autocesta u uklanjanju prepriječenog tegljača dovela je do općeg prometnog kolapsa i uznemirenosti građana koji su se našli u koloni, tako barem tvrde iz PU karlovačke iz koje su medijima o tom slučaju danas uputili priopćenje.

Kamion, koji se prevrnuo u utorak u 19.30 sati, uklonjen je tek kasno u noći, oko 3.15 sati. Karlovačka je policija, kako su potvrdili, primila više od 100 poziva ojađenih građana koji su se zatekli u koloni.

- Nakon što je 53-godišnji državljanin Poljske teretnim vozilom poljskih nacionalnih oznaka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, došlo je do prekida prometovanja autocestom do 22.41 sat. Policijski službenici Postaje prometne policije Karlovac su u roku od nekoliko minuta stigli na mjesto nesreće te poduzeli nužne mjere u cilju sigurnosti prometa, ali zbog velikog priljeva vozila došlo je do stvaranja kolone od oko tri kilometara. Nakon konzultacija s Hrvatskim autocestama, u 19.35 sati na čvoru Jastrebarsko postavljeni su znakovi za preusmjeravanje prometa na državnu cestu D1, a u 20.14 sati na mjesto nesreće pristigla je i dizalica radi uklanjanja teretnog vozila - kažu u PU karlovačkoj.

image

Prevrtanje kamiona na autocesti kod Draganića

KAportal

Razlog stvaranja kolone je, naglašavaju, "sporost odgovornih osoba u Hrvatskim autocestama koje su trebali osigurati uklanjanje teretnog vozila koje je bilo zapriječeno na kolniku".

- U 22.40 sati teretno vozilo je djelomično pomaknuto s trake za pretjecanje vozila te se nakon toga promet počeo odvijati jednim prometnim trakom. U 23 sata su policijski službenici završili očevid te je u 3.15 sati teretno vozilo uklonjeno, kolnik očišćen i promet je u potpunosti normaliziran - navela je karlovačka policija.

- Ovom prilikom još jednom izražavamo žaljenje zbog kolone na autocesti i zbog svih građana koji su se tamo zatekli i koji su bili opravdano ljuti ili nervozni, ali policija je u suradnji s Hrvatskim autocestama napravila sve što je mogla i trebala u navedenoj situaciji, a u odnosu na okolnosti koje su dovele do prekida prometa - priopćeno je iz PU karlovačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. siječanj 2023 11:21