NEMA VELIKIH PROMJENA

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE: U HRVATSKOJ NEMA NOVIH ZARAŽENIH Nalaz Hrvata s kruzera Princess Diamond negativan na koronavirus

Alemka Markotić i Vili Beroš
 Darko Tomas / CROPIX

U Hrvatskoj danas još nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze, te je broj zaraženih od koronavirusa i dalje deset, potvrđeno na pressici Stožera civilne zaštite.

"Stanje svih do sada oboljelih i zaraženih je stabilno bez promjena. Trenutno je do sada pristiglo 280 uzoraka, od toga je 273 testirano.

Gospodin koji je s kruzera preko Maribora bio upućen u karantenu je nakon dva testa negativan. Sutra mu izlazi 14 dana karantene i kao zdrav čovjek će moći ići kući", kazala je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Maja Grb Bujević iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu objasnila je i odluku o proglašenju opasnosti od epidemije koju je donio ministar zdravstva Vili Beroš.

"Ministar donio to kao administrativnu mjeru na prijedlog HZJZ-a. Ta mjera omogućava ministru zdravstva da preraspodjeljuje ljude koji rade u sustavu zdravstva i opremu koja se nalazi u njoj, omogućuje da još bolje u slučaju takve krizne situacije upravlja sustavom zdravstva", kazala je.

Stožer je na pressici kazao da se ne preporučuju organizirana putovanja u inozemstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:17