NABAVA CJEPIVA

Stožer o anketi Jutarnjeg o Sputnjiku V: ‘Ne smije biti prečaca, moramo se voditi EU regulativom‘

Moramo se voditi EU regulativom ali i vlastitom koja definira mogućnost nabave bilo kakvog cjepiva, pa i ruskog, tvrdi Beroš
 Bruno Konjevic/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite na današnjoj konferenciji za medije komentirao je anketu Jutarnjeg lista u kojoj se čak 82 posto čitatelja izjasnilo se da Hrvatska treba nabaviti rusko cjepivo Sputnjik V, neovisno o odobrenju Europske agencije za lijekove. Svoj glas dalo je skoro sedam tisuća čitatelja, samo 14 % nije za interventni uvoz, a 4 % ne zna.

- Vjerujem da rezultati ankete dokazuju interes građana za cijepljenje i svjesnost da cijepljenje može odrediti ishod epidemije. Na Vladi je da sagleda mogućnosti o nabavi cjepiva da se procjepi 70 posto populacije, ali je na prvom mjestu sigurnost. Ne smije biti prečaca, moramo se voditi EU regulativom ali i vlastitom koja definira mogućnost nabave bilo kakvog cjepiva, pa i ruskog. Naš kontakt je ostvaren, čekamo dokumentaciju koju će HALMED regulirati - kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

- EMA je zaprimila dokumentaciju 4. ožujka i krenula je analiza po ubrzanom postupku - kazala je Alemka Markotić, ravnateljica Infektivne klinke 'Dr. Fran Mihaljević'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:29