SUZBIJANJE COVIDA

Stožer objavio nove upute za strožu kontrolu i kažnjavanje kršenja mjera, evo na što posebno paze

U odvojenoj uputi objavili su i mjere za pripremu nadolazeće turističke sezone s obzirom na sve težu situaciju s koronavirusom
 Ivo Ravlic/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite na službenim je stranicama objavio upute za strožu kontrolu i kažnjavanje kršenja mjera. U dokumentu piše kako, zbog sve snažnijeg širenja koronavirusa posljednjih nekoliko dana, lokalnim stožerima šalju uputu da pojačaju nadzor pridržavanja epidemioloških mjera.

U tim se uputama ističe da su svi stožer civilne zaštite i područni uredi obavezni organizirati pojačani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera na svojem području.

Posebnu pozornost treba, ističe se, obratiti na nedopuštena okupljanja i eventualni nedopušteni rad ugostiteljskih ibjekata u zatvorenim prostorima. Goste se može usluživati samo na otvorenim terasama i otvorenim prostorima u kojima može strujati zrak, a terase ne smiju biti zatvorene staklenim, plastičnim ili drugim pregradama. U uputama se ističe da treba obratiti pažnju i na eventualno kršenje ograničenja radnog vremena.

U odvojenoj uputi objavili su i mjere za pripremu nadolazeće turističke sezone s obzirom na sve težu situaciju s koronavirusom.

"Svi stožeri civilne zaštite obvezni su stupiti u kontakt s turističkim zajednicama koje djeluju na njihovom području te u suradnji s njima razmotriti koje mjere i aktivnosti je potrebno poduzeti kako bi njihovo područje bilo epidemiološki sigurna destinacija za njihove građane i turiste", piše u uputi Nacionalnog stožera.

U nastavku obvezuju županijske stožere da, ako se za to ukaže potreba, u suradnji prema procjeni županijskog epidemiologa, Nacionalnom stožeru predlože privremeno uvođenje nužnih epidemioloških mjera na njihovom području. Uz to, upućuju ih da svaki tjedan dostave podatke o broju turista koji borave na području njihove županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:33