ZARAZA

Stožer potvrdio: 11 novih slučajeva korone u posljednja 24 sata, evo gdje su sve otkriveni

To je najveći broj novooboljelih još od 11. svibnja. Ukupno je u našoj zemlji od koronavirusa do sada oboljeleo 2269 osoba
Davor Božinović
 Daniel Kasap/Pool/Hina/Cropix

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 11 novih slučaja zaraze koronavirusom, čime je do sada ukupno zabilježeno 2269 osoba pozitivnih na virus Covid-19, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite. To je najveći broj novooboljelih još od 11. svibnja.

Jedna novooboljela osoba je iz Sisačko-moslavačke županije, dvije su iz Istarske, tri iz Splitsko-dalmatinske, tri iz Zagrebačke županije te dvije iz Grada Zagreba.

Do sada je od početka pandemije testirano 70.995 uzoraka, od toga 368 u zadnja 24 sata.

Na bolničkom liječenju trenutno je devet osoba, a na respiratoru nema bolesnika.

Ukupan broj ozdravljenih je 2142, što je jedna nova osoba u 24 sata. Do sada je preminulo 107 osoba.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, podsjećaju iz Stožera.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:50