PROTIV GAY PRIDEA

Stožer za obranu Rive poručio: Okupatori nisu dobrodošli, ovo je lomljenje kičme gradu Splitu!

 Joško Ponos / CROPIX

Građanski stožer za obranu Rive se na današnjoj tiskovnoj konferenciji obrušio na ministra unutarnji poslova Ranka Ostojića, koji prema njihovom mišljenju ne poštuje zakone Republike Hrvatske, te provodi policijsku represij u. Povod je ministrova izjava u kojoj je on potvrdio da će u subotu stati na čelo povorke Split Pridea i zajedno sa sudionicima krenuti na Rivu iako je Grad Split odlučio kako će Pride završiti na Prokurativama, javlja Dalmacija News .

Za članove ove inicijative to je nedopustivo zbog čega su odlučili organizirati prosvjed na Rivi. Uvjeravaju da to nije prosvjed protiv osoba homoseksualnog opredjeljenja, nego protiv samovolje Ranka Ostojića.

- Kada se pojavi ministar i kaže da će on ovaj problem razriješiti državnom silom i upotrebom policije, mi se zapravo susrećemo s policijskim pučem. Naš javni skup koji smo prijavili nije nasrt prema gay paradi, nego želimo napraviti prosvjed protiv nepoštivanja zakona od strane ministra unutarnjih poslova. Ovo je zadiranje u gradsku vlast, ovo je atak na pravni red Republike Hrvatske, što nas uvodi u bezvlašće. I zato sam rekao na početku da je situacija u gradu eksplozivna - kazao je Stjepan Lozo iz Građanskog stožera za obranu Rive.

Iz ove inicijative ističu kako mogu mobilizirati ogroman broj ljudi, no to za sada neće učiniti jer još nisu dobili dozvolu za njega. Kažu da će poštivati odluke policije, ali isto tako pozivaju građane da u tom slučaju dođu na Rivu i jednostavno prošetaju. Isto tako smatraju da sljedeće godine sigurno neće biti gay pridea u Splitu jer će se boriti za referendum o ovom pitanju, piše Dalmacija News.

- Pozivamo građane Splita da se ne boje i da iskažu svoj stav, time što će doći na Rivu i jednostavno šetati. Mi smo legalisti i u ovom trenutku još nemamo pozvati građane da dođu na Rivu prosvjedovati. Poštujemo pravni red i upravo se za njega borimo. Ova parada će proći, ali posljedice će biti trajne za drugu stranu. Ovo je lomljenje kičme gradu Splitu i prevarit će se mnogi jer su se mnogi slomili na Splitu. Naš rad nije usmjeren protiv homoseksualaca, nego protiv ministra Ranka Ostojića. On vodi našu mladost pod šljemovima i kacigama na drugu našu mladost. To se od devedesetih nije dogodilo, ovo više nema veze s gay paradom. Vlada li ovdje Foreign office ili vlast države Hrvatske? Okupatori nikada u Gradu Splitu nisu bili dobrodošli - zaključio je Lozo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:00