SJEDNICA U PETRINJI

Stožer za sanaciju potresa donio nove odluke, do kraja mjeseca ugovor za obnovu 3000 kuća

Županijski Zavod za javno zdravstvo izvijestio je da je voda za piće na cijeloj Banovini ispravna i bez ograničenja za uporabu
Tomo Medved, potpredsjednik vlade i načelnik Stožera Civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa
 Damjan Tadic/Cropix

Na sjednici Stožera civilne zaštite za sanaciju posljedica potresa održanoj danas u Petrinji donesene su nove odluke za uklanjanje teško stradalih objekata, priopćeno je.

Do sada je na području Banovine uklonjeno 272 objekta (Petrinja 117, Glina 46, Sisak 31). Trenutačno se uklanja 22, a doneseno je novih 23 odluka za uklanjanje nakon što je ishođena suglasnost vlasnika i izrađen elaborat za svaki objekt.

Do sada je iz programa nekonstrukcijske obnove završeno i obnovljeno 380 kuća (Petrinja 110, Sisak 72, Glina 48, Jasenovac 24, Lekenik 19….). Radovi se obavljaju na još 502 kuće. Do kraja kolovoza bit će potpisani ugovori za obnovu dodatnih 3000 kuća. Radove izvodi 12 tvrtki s područja Banovine te još njih 17 iz drugih dijelova Hrvatske.

Županijski Zavod za javno zdravstvo izvijestio je da je voda za piće na cijeloj Banovini ispravna i bez ograničenja za uporabu.

Što se tiče početka nove školske godine, izviješteno je kako će se nastava za učenike iz sedam osnovnih i četiri srednje škole s područja Sisačko-moslavačke županije organizirati u drugim školama.

Zavod za Geotehniku Građevinskog fakulteta iz Zagreba izradio je tehničko rješenje za sanaciju urušnih vrtača u Mečenčanima koja će uskoro započeti, a nositelj i organizator radova bit će Hrvatske vode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 06:26