PREVENCIJA ŠIRENJA KORONAVIRUSA

STOŽER ZAGREBAČKE ŽUPANIJE PREPORUČIO ODGODU SVIH SKUPOVA Evo čega se organizatori trebaju držati ako se odluče organizirati javno okupljanje

 Nikola Vilic / CROPIX

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije u četvrtak je radi prevencije širenja koronavirusa preporučio odgađanje svih skupova i organiziranih okupljanja bez obzira na veličinu na području Zagrebačke županije.

"Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije prestaje izdavati suglasnosti za održavanje javnih okupljanja na području Zagrebačke županije", ističe se u priopćenju iz Ureda župana Zagrebačke županije.

Iz Stožera apeliraju na organizatore da se radi prevencije širenja koronavirusa drže preporuka stožera i odgode sva događanja, a stanovnike Zagrebačke županije pozivaju da se ne odazivaju na skupove.

Ukoliko organizatori unatoč preporuci Županijskog stožera ipak odluče održati javno okupljanje, poručuju im da su dužni provesti sve najviše higijenske standarde propisane od Stožera civilne zaštite i nadležnih institucija te preuzimaju punu odgovornost za sigurnost svih sudionika i posjetitelja javnog okupljanja.

"Organizatori okupljanja dužni su osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima, dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt, dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5 °C) da ne dolaze na manifestacije te na vidljivim mjestima istaknuti upute", podsjećaju iz Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:18