ISPOVIJEST MAĐARICE ČIJI JE MUŽ POGINUO U NESREĆI

'Strah me Čačića, čula sam da je vrlo moćan političar'

Sávoly, Madzarska, 080110.Predsjednik Hrvatske narodne stranke i saborski zastupnik Radimir Cacic skrivio je, prema vlastitom priznanju, prometnu nesrecu na autocesti za Budimpestu, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.Na fotografiji: mjesto nesrece.Foto: Varga György / MTI / CROPIX
 Varga György / MTI / CROPIX

ZAGREB – Sve sam izgubila i jako mi je teško. Nisam nastradala, ali psihički nisam dobro. Za Čačića sam čula da je političar i da je jako moćan. Strah me i njega i svega što slijedi – ispričala je za Globus Katalin Liptak (58), čiji je suprug György poginuo u nesreći koju je u Mađarskoj skrivio šef HNS-a Radimir Čačić.

Katalin Liptak tvrdi da je vozila sporo, 100 ili najviše 100 km/h, a da je on vozio jako brzo.

Njezina je majka (80) također bila u automobilu, na stražnjem sjedalu i u teškom je stanju nakon nesreće prevezena u bolnicu.

- Najveća mi je želja da se moja majka oporavi. Jako se bojimo što će biti s njom – izjavila je Katalin u razgovoru s novinarima Globusa jedva se suzdržavajući da ne zaplače.

Globus doznaje da se njezina majka dobro oporavlja te da više nije u životnoj opasnosti.

Na pitanje je li istina da joj je Čačić ponudio milijunsku odštetu priznavši krivnju, Katalin odmahuje rukom i govori kako će o tome razmišljati tek za dva tjedna te da je sve formalnosti prepustila svom odvjetniku.

Odvjetnik unesrećene obitelji rekao je za Globus da je Čačić obitelji poslao telegram sućuti te ih nakon toga i nazivao.

- Obitelj proživljava teške trenutke i zasad ne znaju kako će točno postupiti. Žele da se situacija malo smiri – rekao je odvjetnik Zoltan Kesics.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:47