DAN OSMI

Štrajkaši željezare u teškom stanju, a sporazuma nema

Nekolicina štrajkaša glađu u teškom je zdravstvenom stanju, no agonija 480 zaposlenika vjerojatno će se nastaviti jer ni na sastanku s ministrom Popijačem nije postignut konkretan
 Ante Čizmić / CROPIX

KAŠTELA - Osmi dan otkako su započeli štrajk glađu zaposlenici splitske Željezare i dalje se nalaze u iznimno teškom zdravstvenom stanju. Prema informacijama s kojima raspolažemo nekolicina njih u teškom je zdravstvenom stanju i to zbog činjenice što iznimno loše spavaju, a trojica koja su prije nekoliko dana hospitalizirana u splitskom KBC-u nakon primljene infuzije dva dana osjećali su se dobro, međutim stanjem im se ponovno pogoršava.

Kako nam je potvrđeno, od štrajka glađu najvjerojatnije neće odustati, međutim detaljnije informacije oko nastavka ili eventualnog prekida gladovanja biti će poznate nakon što se sindikalisti vrate iz Zagreba kada će se donijeti konačna odluka.

Agonija 480 zaposlenika splitske Željezare vjerojatno će biti nastavljena i dalje jer ni na današnjem višesatnom sastanku iza zatvorenih vrata štrajkaši glađu (tvornički sindikalisti) s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem nisu postigli konkretan dogovor osim što je zaključeno da u ovom trenutku ne dolazi u obzir stečaj tvrtke.

Kako su nam potvrdili predstavnici tvorničkog sindikata, na sastanku jest iskazana dobra volja oko eventualnog pokretanja proizvodnje, no ništa nije u potpunosti definirano.

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević apelirao je na radnike da ne žrtvuju svoje već ugrožene živote i da pričekaju još dva-tri tjedna kako bi se uz sve napore ministarstva napokon riješio ovaj problem oko prodaje tvornice i pokretanja proizvodnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 01:21