KRIZA VLASTI

STRANAČKA STEGA URODILA PLODOM Milanka Opačić ipak stiže na glasanje: 'Ovo nije pogodan trenutak za rušenje ministra financija, ali...'

 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Želi li SDP srušiti ministra Zdravka Marića moraju skupiti najmanje 76 glasova i stoga su poslali naputak svim svojim zastupnicima da se moraju pojaviti na sjednici, točnije na sutrašnjem glasovanju.

U slučaju izostanka bilo kojeg člana Kluba zastupnika SDP-a, kako stoji u naputku stranke, o tome će obavijestiti Predsjedništvo SDP-a i zatražiti raspravu o isključenju tog zastupnika iz stranke.

U pitanju je najviše bio dolazak Milanke Opačić koja je jučer gostujući u Dnevniku Nove TV kazala kako zbog privatnih problema ne može nazočiti sjednici Sabora do kraja tjedna, a danas u Saboru nije prisutna.

Za Novu Tv potpredsjednica Sabora Milanka Opačić kazala je kako će svoje privatne obaveze pokušati drugačije regulirati i ispoštovati odluku stranke.

- Jasno sam na stranačkom klubu zastupnika rekla svoj stav o tome zašto ne mislim da je ovo pogodan trenutak za rušenje ministra financija i izazivanje izvanrednih izbora. Svoj sam stav izrekla i činjenicom da nisam svoj potpis stavila na stranački zahtjev za opozivom o čemu je bio informiran i predsjednik stranke. No poštujući većinu u stranci koju sam stvarala i u kojoj djelujem aktivno već 26 godina, ne mislim stvarati probleme i ugrožavati inicijativu stranačkog vodstva ma što god o njoj mislila - kazala je Opačić, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:16