LOKALNI IZBORI 2021.

Stranka Srđ je Grad i platforma Možemo! na izbore u Dubrovačko-neretvanskoj županiji idu zajedno

Kandidat za gradonačelnika Zagreba platforme Možemo! Tomislav Tomašević izjavio je da je riječ o novoj generaciji drukčijih političara
Đuro Capor, Tomislav Tomašević i Marko Giljača
 Bozo Radic/CROPIX

Stranka Srđ je Grad i politička platforma Možemo! na predstojeće lokalne izbore u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izlaze sa zajedničkom listom, najavljeno je u nedjelju na konferenciji za medije u Dubrovniku.

Kažu kako je to 'rezultat petnaestgodišnje zajedničke borbe za javno dobro i interese građana'.

Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Zagreba platforme Možemo! Tomislav Tomašević izjavio je da je riječ o novoj generaciji drukčijih političara koja će provesti novu generaciju upravljanja u hrvatskim gradovima.

"Temeljit će se na transparentnosti, digitalizaciji i uključivanju građana u donošenje odluka o problemima i temama koji ih se tiču. Najbolje smo cjepivo za lokalne šerife u Hrvatskoj, a cjepivo će imati pozitivne nuspojave za kvalitetu života", rekao je Tomašević.

Dodao je da, za razliku od nekih, nije kalkulirao s kandidaturom za zagrebačkog gradonačelnika, koju je objavio prije godinu dana.

"Vjerujem u ulazak u drugi krug, a svejedno mi je s kim. Zapravo se već godinu dana pripremam za ono što nas sve čeka nakon izbora. Da bismo mogli rješavati sve te probleme moramo promijeniti model upravljanja", izjavio je Tomašević. Kaže da dug Grada Zagreba namjerava smanjiti uštedama.

Ustvrdio je da je jako puno štetnih ugovora s nekolicinom favorita privatnih tvrtki koje su uvijek dobivale poslove. "Vjerujem da gradska uprava s velikim brojem zaposlenih i materijalnim resursima jako puno tih monopolnih poslova može sama odrađivati. Koliko je rastao broj zaposlenih, još više su rasle javne vanjske usluge", izjavio je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomašević.

Kandidat SJG za dubrovačkog gradonačelnika Đuro Capor rekao je kako promjene neće donijeti potrošene političke opcije.

"U trenucima krize u Dubrovniku oni koji su se dosad bavili klijentelizmom, uhljebljivanjem i potrošenim politikama, i dalje će nastaviti misliti na sebe, a promjene će donijeti nove opcije, u Zagrebu i Dubrovniku", izjavio je Capor.

Ustvrdio je kako je Dubrovnik proteklih godina doživio razne vrste devastacija s neprimjerenim politikama prema prostoru, otpadu i stanovanju.

"Stanovi namijenjeni zbrinjavanju mladih obitelji, koje su građani skupo platili, tome trebaju i služiti, a ne mijenjati vlasništvo. Uz to, u dvadeset godina nije bilo promjene u 'zelenoj' politici, jer i danas stagniramo na 15 posto odvojenog prikupljenog otpada, a izmješano smeće odlažemo na Grabovicu, koja prijeti trovanjem vode", naveo je Capor.

Kandidat SJG za dubrovačko-neretvanskog župana Marko Giljača izjavio je kako je potrebno gospodarstvo usmjeriti ka većoj otpornosti na krizu i boljoj kvaliteti života.

"Nakon puno kritike prema vladajućima nudimo rješenja i istinsku promjenu u razvoju grada, županije i čitave Hrvatske. Izbori su prijelomni trenutak i ključni referendum građana o želji za promjenom", rekao je Giljača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:28