HGSS DOŽIVIO ŠOK

Strava kod Vrgorca: Majku i oca 40-godišnjak usred najgore zime strpao je u - SVINJAC!

krizevci 220302vinko cubic ,poljoprivrednik iz krizevaca,krizevacki lemes svinjac doticnogfoto stojanka lisicki-pok

Na vrgoračkom području ovih dana pripadnici HGSS-a i članovi DVD Vrgorac imali su na stotine intervencija, od dostavljanja hrane i lijekova do spašavanja ljudskih života. No, prizor koji su zatekli u jednom vrgoračkom selu ostat će im u sjećanju do kraja života, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, prilikom raznošenja namirnica vidjeli su stravičnu scenu, četrdesetogodišnji sin drži zatočenu svoju majku u svinjcu pod metar visokim snijegom. Nesretna žena s mužem već duže vrijeme živi na tome mjestu, a neki govore da je tijekom ovog nevremena i sibirskih hladnoća cijelo vrijeme bila u svinjcu.

- Sve je razotkriveno nakon što je tom čovjeku nestalo hrane. Došao je do susjede i zatražio da mu ustupi nešto hrane. Ona je u strahu odmah nazvala Krizni stožer kako bi njemu i njegovim roditeljima HGSS donio hranu te ga na neki način smirio. Kad su HGSS-ovci došli, pitali su ga gdje mu je ostatak obitelji, jer su čuli da roditelji žive s njim te da je on i inače problematičan, ali četrdesetogodišnjak je kazao da nema nikoga. Nakon što su oni inzistirali i dalje na odgovoru, rekao je da otac nije kući. A onda se nenadano slomio, te se s njima zaputio do prostora gdje drži svinje i otvorio vrata...

Tu ih je dočekao prizor iz najmračnijih horor filmova: majka leži u lišću pokrivena s jednom dekom, a oko nje razbacane kosti. Ljudi su ostali šokirani, muka im je došla - prepričao nam je taj nezapamćen događaj jedan od svjedoka.

Već duže vrijeme obitelj i susjedi imaju problema s tim četrdesetogodišnjakom, kružile su razne glasine da maltretira roditelje, no nitko to nije provjeravao. Sve dok pripadnici HGSS-a nisu naišli na ovu stravičnu scenu

. - Mene je napao ispred kuće iz čista mira, a još smo i rođaci. Otišao sam do policije i prijavio to, oni su došli, napravili zapisnik te vjerojatno podnijeli prekršajnu prijavu, no on je i dalje ostao na slobodi. Nakon toga napao je još jednog čovjeka kamenjem, policija je opet došla, međutim, ništa se nije promijenilo jer on i dalje hoda po selu.

Moram priznati da u ovom trenutku nikome nije svejedno u našem mjestu, pogotovo prvoj susjedi koja živi sama u zaselku sa starom majkom. Žena se mora non–stop zaključavati, jer ne zna kad će joj upasti u kuću. Problem se jedino može riješiti tako da se čovjek odvede na liječenje, vjerujem da bi to pomoglo i njemu i obitelji - kazao nam je jedan od susjeda, Naravno, ni za živu glavu nije htio u javnost dati svoje ime.

Četrdesetogodišnji Vrgorčanin bivši je pripadnik 156. vrgoračko-makarske brigade te je od prvog do zadnjeg dana bio u Domovinskom ratu i časno služio Hrvatskoj u najtežim trenucima. Međutim, nakon rata nije se snašao, ostao je bez posla i primanja. Nažalost, psihički je obolio, te postao najgori za sebe i svoju obitelj, a svemu je kumovala teška egzistencijalna situacija u obitelji.

- Nadležne institucije moraju odmah reagirati u ovom slučaju kako bi se spasilo toga nesretnog čovjeka i njegovu obitelj, jer svaka minuta je važna da se ne bi dogodila tragedija - kazuju njegovi susjedi.

Prema riječima Nađe Grljušić, ravnateljice Centra za socijalnu skrb u Vrgorcu, ta ustanova već nekoliko godina skrbi o toj obitelji. - Mi od 2007. godine pomažemo toj obitelji na razne načina.

Tako smo pomogli da taj čovjek dobije vojnu opskrbninu, te da se liječi jedno vrijeme, a ocu i majci osigurali smo neka socijalna primanja. Evo, sad idem opet do njih, ovih dana vratili smo ih u kuću da tu ponovno žive, te im priključili vodu uz pomoć vrgoračkog “Komunalnog“. Moram istaknuti kako otac i majka govore da im sin ne stvara nikakve probleme – pojasnila nam je situaciju Nađa Grljušić.

IZVORNI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:59