RODITELJI TUŽE BOLNICU

STRAVA U DUBROVAČKOM RODILIŠTU: MRTVU BEBU BACILI U OTPAD Umrla je zbog greške liječnika, a roditeljima nisu rekli gdje je završila

U Općoj bolnici Dubrovnik prošlog ljeta je umrla beba, a roditelji sad tuže bolnicu za liječničke pogreške koje su, smatraju, dovele do smrtnog ishoda. Optužili su bolnicu i za pretrpljenu duševnu bol zbog gubitka bebe čije je tijelo nakon tragedije bez njihova znanja bačeno u humani otpad, piše dubrovački.hr.

Ana Tošev, pravna zastupnica majke A. M. i oca S. P., kaže kako je taj slučaj presedan nespojiv s medicinskom praksom 21. stoljeća. Majka je, naime, primljena nakon što prenijela, u 41. tjednu trudnoće koja je bila normalna bez komplikacija.

- Doktorica na prijemnom odjelu utvrdila je da je zbog zamućenja plodne vode potreban inducirani porod, pa je rodilja prebačena u rodilište, no ondje su je umjesto liječnika zaprimile babice! Žena je u bolnicu primljena oko 9.30 sati, a liječnik koji nije stalni zaposlenik bolnice pregledao ju je tek u 14.45 sati. Carski rez koji je završio smrću ženske bebe, duge 52 centimetra i teške nešto više od 3 kilograma, obavljen je tek u 17.15', ispričala je odvjetnica Tošev za dubrovački.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:08