MJEŠTANI U ŠOKU

STRAVA U POSAVINI Župnik na satu vjeronauka pretukao učenika (9) koji boluje od tumora?

 Jure Miskovic / CROPIX

Šokantan događaj potresao je malo selo Đuriće u istočnoj Posavini. Prema pisanju Novog lista, mještani tog sela su ispričali kako je župnik prošlog petka na satu vjeronauka ispljuskao učenika Mladena Golubovića (9), kojem je prije godinu i pol dana dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu.

- Šokirao sam se kada me je nazvala supruga i rekla mi da se Mladen vratio iz škole uplakan, krvavog lica, a masnicama i vidljivim tragovima prstiju na vratu i obrazima. Kada sam čuo da ga je svećenik pretukao jer nije htio biti na satu vjeronauka već je tražio da ide kući, još sam se više šokirao. Supruzi sam rekao da zove policiju i odmak krenuo s kući s posla - rekao je otac Željko golubovi za Novi list .

Liječnik koji je pregledao malog Mladena utvrdio je ozljede glave te je rekao kako će to utjecati na njegovu psihu.

- Policija je razgovarala s nama i s još pet učenika, a u ponedjeljak će doći i krim-policija. Idemo do kraja jer nitko nema pravo nikoga pljuskati, a pogotovo dijete koje pati od zloćudnog tumora - poručio je Mladenov otac.

S druge strane župnik Zoran Aladić tvrdi kako nikada nije pljusnuo Mladena.

- Kada sam ušao u svlačionicu rekao mi je da ne želi biti na vjeronauku i da ide kući. Tražio sam da se prvo pomolimo. Poslije toga sam ga zamolio da se malo strpi jer ćemo pričati o molitvi. Mislio sam kako će mu to biti zanimljivo. Poslije toga je uslijedila eksplozija histerije i agresije kakvu još nisam doživio - ispričao je župnik.

- Počeo je trgati zavjese, djeca su se uplašila. Jedva sam ga uspio obuzdati i uhvatiti za ruke kojima je jako mlatarao. doveo sam ga na sredinu učionice i rekao mu da sjedne. Tada sam povisio ton i zagalamio da se ne miče dok se ne smiri - rekao je župnik, dok će policija utvrditi što je istina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:15