TORTURA

Stravičan prepad u Zagrebu: Banditi presreli 19-godišnjaka, ugurali ga u auto, prijetili smrću i opljačkali

Tinejdžer je tijekom vožnje pobjegao iz auta van, a policija je nakon pet dana uhitila jednog od počinitelja dok za ostalima traga

Privođenje (ilustracija)

 Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

Pet dana trebalo je zagrebačkim kriminalistima da riješe slučaj protupravnog oduzimanja slobode i krađe nakita 19-godišnjaku u zagrebačkoj Ivekovićevoj ulici.

Lisice na ruke stavili su 31-godišnjem muškarcu kojeg su kazneno prijavili za razbojništvo i protupravno oduzimanje slobode, dok se za ostalim sudionicima još traga.

Policija je utvrdila da je 19-godišnjak bio meta tročlane naoružane bande 27. siječnja oko 17.20 sati. Pristupili su mu u parku nakon što su se prethodno dogovorili što i kako. Naime, 31-godišnjak je s dvojicom maskiranih muškaraca dovezao se do spomenutog parka u vozilu francuskih nacionalnih oznaka. Tamo su, brže-bolje, 19-godišnjaka ugurali u osobno vozilo i to na stražnje sjedište gdje su mu prijetili smrću, ali i vatrenim oružjem. Rezime drame je krađa nakita vrijednog oko 5500 eura koji je imao kod sebe te je u jednom trenutku uspio pobjeći iz vozila van.

I dok se za dvojicom razbojnika još uvijek traga, 31-godišnji muškarac je prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:18