MUČNO ISKUSTVO

STRENJA LINIĆ BRANI KOLEGICU 'Tisuće žena je to doživjelo. Neću imenovati, ali u jednoj bolnici se anestezija radi samo onima koje donesu kulen'

Ines Strenja Linić
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Mostovka Ines Strenja Linić, inače šefica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, komentirala je na stranačkoj konferenciji za novinare jučerašnji istup stranačke kolegice Ivane Ninčević Lesandrić, koja je u raspravi o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću rekla kako joj je nakon spontanog pobačaja rađena kiretaža 'na živo' i bez anestezije.

„Odgovor ministra koji kaže da to nije znao je nešto o čemu treba pisati. Tisuće žena je to doživjelo, a njoj su se jučer obratilo 100-tinjak njih pozivima i porukama da se to više nikad ne dogodi. Neću imenovati bolnice u Slavoniji, ali imate slučaj da se u jednoj to radi bez iznimke u anesteziji, a u nekima, ružno rečeno, ona koja donese kulen”, rekla je Strenja Linić, koja je inače liječnica.

Podsjetimo, ministar Milan Kujundžić joj je odgovorio da suosjeća s njom zbog gubitka djeteta te je zatražio dokumentaciju da provjeri o čemu se radi.

- Oko konkretnog slučaja trebao bih znati više stvari. U hrvatskim bolnicama ne radi se tako. Možda je postojala kontraindikacija za anesteziju, morao bih to znati, odgovorio joj je ministar Kujundžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:20