HNS-ov MINISTAR

ŠTROMAR KAŽE DA SU I VEĆE PLAĆE UČITELJIMA DIO REFORME OBRAZOVANJA Komentirao i Posavčev odlazak: 'Ljudi su i ranije odlazili pa je HNS ostao jak'

 
Predrag Štromar
 Bruno Konjevic / CROPIX

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar poručio je u srijedu da učitelji zaslužuju veće plaće ustvrdivši da je to dio reforme obrazovanja, no nije želio izravno govoriti radi li se o pritisku HNS-a na HDZ, već da će HNS razgovarati sa partnerima.

Nakon sastanka užeg kabineta Vlade, ministar Štromar komentirao je potporu koju je njegova stranačka kolegica, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, javno uputila školskim sindikatima u zahtjevima za većom plaćom.

"Ministrica Divjak odradila je velik dio posla u ovoj Vladi, napravila je najveću reformu u obrazovanju do sada, i sada na red dolaze učitelji", ustvrdio je Štromar.

Dodao je da je povećanje plaća dio obrazovne reforme, da to učitelji zaslužuju te ustvrdio da HNS želi da "reforma prođe". Kazao je da pri tome treba razmišljati o proračunu, ali i omogućiti učiteljima veća primanja.

Upitan radi li se, zbog iznošenja potpore sindikatima, o pritisku HNS-a na HDZ, Štromar je u kazao da će HNS razgovarati sa svojim partnerima, a ne pred medijima.

"HNS želi da reforma u obrazovanju prođe, kao što želimo riješiti 20 tisuća stambenih pitanja mladih ljudi, mladih koji trebaju imati dom u Hrvatskoj, ovdje raditi, doprinositi gospodarstvu", izjavio je.

Osvrnuo se i na izlazak Matije Posaveca iz HNS-a.

"Ja mu želim svu sreću u njegovom daljnjem radu. Imali smo jako dobru suradnju", ocijenio je.

Dodao je kako se već neko vrijeme u stranci pričalo o tome da će je napustiti, a dodao i kako su neki i prije odlazili, a HNS ostao jak i stabilan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 21:30