POD PALJBOM OPORBE

ŠTROMAR O STANJU U KOALICIJI 'Strpite se malo, još razgovaramo' SDP-ovci GA PROZVALI U SABORU 'Jeste li vi još ministar ili podnosite ostavku?'

Na fotografiji: Predrag Štromar
 Damjan Tadić / CROPIX

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja i potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar, u Saboru je komentirao stanje u koaliciji.

Upitan hoće li HNS-ovi ministri doći sutra na sjednicu Vlade, ako se bude raspravljalo o proračunu, Štromar je rekao: "Strpite se još malo, vidjet ćete."

Potpredsjednik Vlade rekao je i da koalicijski partneri razgovaraju, piše N1.

Na pitanje ima li načina da HNS i HDZ izglade situaciju, odnosno postoji li rješenje za ovo stanje, Štromar je novinarima kazao da će vrlo brzo imati sve informacije. "Naravno da razgovaramo i još ćemo razgovarati", rekao je.

Zastupnici SDP-a nisu u srijedu prijepodne uspjeli natjerati Štromara da odgovori je li još ministar, hoće li to biti i sutra ili danas podnosi ostavku.

Odgovore na ta pitanja Gordan Maras i Arsen Bauk od ministra su tražili, ne i dobili, na početku saborske rasprave o dva zakonska prijedloga s područja prostornog uređenja koja bi, uvjerava Vlada koja ih je predložila, trebala ubrzati i pojeftiniti izdavanje građevinskih dozvola, smanjiti birokraciju i rasteretiti gospodarstvo nepotrebnih nameta.

Minimum korektnosti bio bi da kažete hoćete li sutra biti potpredsjednik, ostajete li u Vladi, hoćete li glasovati za proračun, rekao je Štromaru SDP-ov Bauk referirajući se na pisanje medija da je Plenković prelomio da ne popušta HNS-u.

Potpredsjedniku Vlade je rekao i kako nije vrhunac političke mudrosti "u jeku parlamentarne" krize doći u Sabor i ne odgovoriti na pitanje ostaje li  u Vladi. "Da ostajete, da je ta Vlada dobra, s ponosom biste rekli da ostajete", iščitao je Bauk ministrovu šutnju. 

Ponukan pisanjem medija, i Maras (SDP) od Štromara traži odgovor u čije ime predlaže zakon. Vidimo u medijima da vam se premijer zahvalio na suradnji, da u proračun nisu uvršteni koeficijenti za nastavnike  što je HNS tražio, pa mi nije jasno jeste li još uvijek ministar, hoćete li biti sutra ili danas  podnosite ostavku, pitao je SDP-ovac.

Ustvrdio je i kako je očito da će Vlada nastaviti voziti dalje na žetone svježe optuženog gradonačelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. siječanj 2021 05:55