HNS PONOVNO PRIJETI

ŠTROMAR ZAPRIJETIO PLENKOVIĆU IZLASKOM IZ VLADE 'Ako se u ovoj godini ne donese Zakon o udžbenicima nas neće biti u Vladi'

Predrag Štromar
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar (HNS) u ponedjeljak je poručio da HNS-a više neće biti u Vladi ako se u ovoj godini ne donese Zakon o udžbenicima.

"Ako se u ovoj godini ne donese Zakon o udžbenicima nas neće biti u Vladi", izjavio je Štromar novinarima tijekom konferencije "Hrvatska na Savi" - nacionalni projekt budućnosti Zagreba i središnje Hrvatske".

Na pitanje je li prijetnja izlaskom iz vladajuće koalicije HNS-ov "performans" kojim se želi pokazati da ta stranka ozbiljno radi na kurikularnoj reformi, Štromar je poručio kako je HNS-ovcima bitna stabilna Vlada kako bi proveli projekte zbog kojih su i ušli u nju, a to je prvenstveno reforma obrazovanja.

"Želimo reformu obrazovanja, pokrenuli smo je, ušla je u učionice, ušla je u zbornice ali želimo da uđe u svaku školu. Da bi ušla u sve škole moramo donijeti Zakon o udžbenicima sada, u ovih nekoliko dana, kako bi mogli donijeti pravilnike i realizirati taj projekat", poručio je Štromar.

Štromar je također komentirao dolazak u Hrvatsku mađarskog premijera Viktora Orbana rekavši kako "sa svim susjedima treba razgovarati i imati dobru komunikaciju" ali "ne treba od svih preuzimati sve što rade".

"Mislim da nema mjesta žici na granicama, ali razgovarati moramo i moramo imati dobre odnose sa svim susjedima", istaknuo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:49