ROK OD 10 DANA

Stručnjaci, javite se! Puljak raspisao natječaj za niz pozicija u gradskim firmama, evo koje uvjete morate ispuniti

Kandidati moraju imati završen diplomski sveučilišni/stručni studij ili viši akademski stupanj, najmanje pet godina radnog iskustva...
Ivica Puljak
 
 Sasa Buric/Cropix

Gradonačelnik Ivica Puljak raspisao je Javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prijedloga za izbor članova nadzornih odbora, predstavnika Grada Splita, u trgovačkim društvima i članova upravnih vijeća, predstavnika Grada Splita, u javnim ustanovama, za imenovanja koja su u njegovoj nadležnosti, piše Slobodna Dalmacija.

Javni poziv objavljen je na internetskoj stranici Grada Splita, a zainteresirani građani koji ispunjavaju uvjete na njega se mogu javiti tijekom sljedećih 10 dana, zaključno do 25. srpnja u ponoć.

Izbor kandidata provodi se za ukupno 24 trgovačka društva i javne ustanove: Parkove i nasade, Lovrinac, Stano-upravu, Promet, Split parking, Vodovod i kanalizaciju, Čistoću, Splitsku obalu, Žnjan, Ustanovu za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom „DES“ Split, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Javnu ustanovu Športski objekti Split, Javnu ustanovu za upravljanje Park šumom Marjan, za DV Radost, Grigor Vitez, Cvit Mediterana i Marjan, kao i za Regionalnu veletržnicu, Lučku upravu Split, EKO Kaštelanski zaljev, Zračnu luku Split, Centar za profesionalnu rehabilitaciju Split, Javnu vatrogasnu postrojba Grada Splita i Košarkaški klub Split.

Kandidati koji se prijavljuju trebaju ispunjavati sljedeće uvjete: završen diplomski sveučilišni/stručni studij ili viši akademski stupanj, najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima u struci, da kao članovi nekog trgovačkog društva, izvršni direktori, članovi uprave ili članovi nadzornog, odnosno upravnog odbora nisu pravomoćno osuđeni na naknadu štete društvu ili njegovim vjerovnicima.

Nadalje uvjet je da se kao fizička osoba ne bave poslovima iz predmeta poslovanja trgovačkog društva/ustanove, odnosno da se tim poslovima ne bavi pravna osoba čiji su oni članovi, izvršni direktori, članovi uprave ili članovi nadzornih, odnosno upravnih odbora, da članstvom u nadzornom odboru/upravnom vijeću ne bi došli u sukob interesa, da nemaju ograničenja utvrđena člankom 255. i 436. Zakona o trgovačkim društvima

Od njih se traži i da nisu osuđeni za kazneno djelo protiv Republike Hrvatske, za kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom za kazneno djelo protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa, za kazneno djelo protiv života i tijela te za drugo kazneno djelo za koje joj je izrečena bezuvjetna kazna zatvora, osim ako nije nastupila rehabilitacija po posebnom zakonu, da ne podliježu pravnim posljedicama osude iz članka 13. Zakona o sportu i da nemaju druga ograničenja utvrđena člankom 38. Zakona o sportu, da nisu osoba protiv koje je započeo kazneni postupak za kazneno djelo za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti.

Uz prijavu na Javni poziv kandidati trebaju dostaviti motivacijsko pismo, životopis i potrebne dokaze o ispunjavanju uvjeta obrazovanja i radnog iskustva te vlastoručno potpisanu Izjavu kojom dokazuju ispunjavanje uvjeta. Izjava je dostupna na web stranici Grada Splita.

Kandidati koji budu izabrani za članstvo u nadzornom odboru/upravnom vijeću dostavit će naknadno potvrde javnopravnih tijela kojima dokazuju navode iz Izjave. Kandidati mogu dostaviti pisane preporuke izdane od strane organizacija ili pojedinaca, a u prijavi mogu naznačiti za koje nadzorne odbore i upravna vijeća su zainteresirani.

Prijave s traženom dokumentacijom podnose se u roku od 10 dana od dana objave Javnog poziva na web stranici Grada Splita www.split.hr i Obavijesti o raspisivanju Javnog poziva u dnevnom listu Slobodna Dalmacija, na adresu: Grad Split, Obala kneza Branimira 17, 21000 Split, n/p GRADONAČELNIK (obvezno naznačiti za Javni poziv za članove nadzornih odbora/upravnih vijeća) ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijave dostavljene nakon isteka predviđenog roka neće se razmatrati.

- Građani su prepoznali naš politički program u kojem smo, između ostalog, obećali transparentnost pri zapošljavanju i odmak od postavljanja na pozicije po stranačkoj i prijateljskoj liniji. Ovaj Javni poziv uistinu je poziv svim građanima koji svojim znanjem i stručnošću žele dati svoj prilog u razvoju našeg grada – rekao je gradonačelnik Ivica Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:13