OTKAZANE ZRAČNE LINIJE

STRUČNJACI TVRDE 'Hidroavioni neće poletjeti u petak, a ni narednih nekoliko mjeseci'

 Goran Šebelić / CROPIX

Tvrtka ECA, čiji su hidroavioni do prije četiri dana povezivali jadranske otoke s kopnom u ovom trenutku nema dozvolu za obavljanje komercijalnog zračnog prijevoza - Air Operator Certificate (AOC), piše Slobodna Dalmacija.

Glasnogovornica ECA-e Marija Vuletić objasnila je kako je tvrtka prikupila dokumentaciju koju je tražila Agencija za civilno zrakoplovstvo te da je trenutno na razmatranju.

- Nadamo se da ćemo već u nadolazeći petak nastaviti s radom - poručila je Vuletić i dodala kako će prikupljena dokumentacija jasno pokazati kako je s njihove strane sve u redu te da će hidroavioni uskoro poletjeti.

No u stručnim krugovima pojavile su se određene špekulacije prema kojima hidroavioni ne da neće poletjeti u petak, već će ostati prizemljeni narednih nekoliko mjeseci, što bi gotovo sigurno značilo kraj ove tvrtke.

U kompaniji pak tvrde kako prvi put čuju za takvu tezu, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je još prije par godina pisala kako hidroavioni koje ECA koristi za putnika po Jadranu nisu prikladni za vožnju po moru zbog agresivnog djelovanja soli na koroziju koja je izuzetno opasna za sigurnost putnika i posade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:20