NA APARATIMA

Stručnjak o gorućim pitanjima: ‘Koliko ćemo moći još ovako? Brojke su sumanute, nemamo izbora‘

Stručnjak za biljno meso Eduard Beg dao nam je odgovore na neka goruća pitanja

Podcast ‘Na aparatima‘

Stručnjak za biljno meso Eduard Beg dao nam je odgovore na neka goruća pitanja

Godišnje konzumiramo 350 milijuna tona mesa, ubijamo 72 milijarde pilića, tri milijarde pataka, milijardu svinja i preko 300 milijuna goveda. Je li to održivo? Koliko ćemo moći još tako? Što ćemo jesti za 50 godina? Je li rješenje takozvano biljno meso, odnosno plant-based prehrana?

- Recite mi, zašto pljeskavice ne bi mogle biti od batata, recimo? Mi cijelo vrijeme mislimo da meso mora biti životinjskog podrijetla, ali to je stvar definicije - govori na Eduard Beg, osnivač biljne mesnice Beg‘s Butchery.

U novoj epizodi podcasta Jutarnjeg lista ‘Na aparatima‘ stručnjak za biljno meso Eduard Beg dao nam je odgovore na neka goruća pitanja: ako jedem hamburger, uništavam li time planetu? Jesmo li puni životinjskih antibiotika? Može li biljno meso ikada biti - meso i zašto ga, i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 06:54