Godišnje konzumiramo 350 milijuna tona mesa, ubijamo 72 milijarde pilića, tri milijarde pataka, milijardu svinja i preko 300 milijuna goveda. Je li to održivo? Koliko ćemo moći još tako? Što ćemo jesti za 50 godina? Je li rješenje takozvano biljno meso, odnosno plant-based prehrana?
- Recite mi, zašto pljeskavice ne bi mogle biti od batata, recimo? Mi cijelo vrijeme mislimo da meso mora biti životinjskog podrijetla, ali to je stvar definicije - govori na Eduard Beg, osnivač biljne mesnice Beg‘s Butchery.
U novoj epizodi podcasta Jutarnjeg lista ‘Na aparatima‘ stručnjak za biljno meso Eduard Beg dao nam je odgovore na neka goruća pitanja: ako jedem hamburger, uništavam li time planetu? Jesmo li puni životinjskih antibiotika? Može li biljno meso ikada biti - meso i zašto ga, i...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....