‘MILIJUNAŠ‘

Student iz Splita odustao na kompliciranom pitanju za 125.000 kuna: Znate li vi odgovor?

Natjecatelj nije znao je li mezon, bozon, lepton ili fermion subatomska čestica nazvana po indijskom matematičaru i fizičaru
Tko želi biti milijunaš, 22.4.2021.
 Hrt screenshot

U večerašnjoj su se HRT-ovoj emisiji 'Tko želi biti milijunaš' izmijenila tri natjecatelja, a najuspješniji je bio student Roč Stilinović iz Splita, koji je osvojio 64.000 kuna nakon što je odustao na pitanju za 125.000.

Natjecanje je u današnjoj emisiji započeo Matija Markulin koji je nastavio emisiju od prošlog tjedna.

Markulin je na pitanju za 16.000 kuna iskoristio dva džokera koja su mu preostala. Pitanje označava li se geografska dužina slovom zeta, jota, lambda ili omega najprije je postavio džokeru zovi, a zatim je pomoć zatražio i od znalca Josipa. Oba džokera su odgovorila da misle da je točan odgovor lambda.

Pitanje za prelazak drugog praga bilo je ime dječjeg romana čija se radnja događa 1889. godine. Ponuđeni odgovori bili su Junaci Pavlove ulice, Mali princ, Družba Pere Kvržice te Emil i detektivi. Markulin nije znao točan odgovor pa je odustao i kući odnio 16.000 kuna. Točan odgovor je bio Junaci Pavlove ulice mađarskoga pisca Ferenca Molnára.

Nakon njega je na natjecateljski stolac sjeo Roč Stilinović iz Splita. On je na pitanju za 32.000 kuna zatražio pomoć znalca. Tražio se odgovor na pitanje koji je pojam, prema legendi, nastao na firentinskom mostu Ponte Vecchio. Znalac Ivan je rekao da smatra da je točan odgovor bankrot, a Roč ga je poslušao i otvorio iduće pitanje na kojem je potrošio još dva džokera.

Pitanje je glasilo tko glumi u dvjema trilogijama koje bi do sredine iduće godine trebale postati tetrologije: Christian Bale, Gerard Butler, Keanu Reeves ili Tom Hardy. Nakon što džoker zovi nije znao odgovor, Roč je pitanje prepolovio i odgovorio da je točan odgovor Keanu Reeves. Tako je osvojio 64.000 kuna. Na pitanju nakon toga je odustao od daljnjeg natjecanja jer nije znao je li mezon, bozon, lepton ili fermion subatomska čestica nazvana po indijskom matematičaru i fizičaru. Točan odgovor glasi bozon.

Do kraja emisije je idući natjecatelj, Marko Glibušić iz Ivankova dao točne odgovore na šest pitanja. U iduću emisiju ulazi sa svim džokerima na raspolaganju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:26