NALJUTILA JE PITANJA

STUDENTI ISMIJALI ŽELJKU MARKIĆ 'Nije lako u ovako neprijateljskom okruženju ostati miran'

Čelnica udruge 'U ime obitelji' održala je predavanje 'Kako sam organizirala referendum'
 Damir Krajač/CROPIX

Čelna osoba građanske inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić održala je na Filozofskom fakultetu u Mostaru predavanje 'Kako sam organizirala referendum'. Ikona konzervativne Hrvatske neočekivano je pred studentima doživjela neugodan debakl, s obzirom da je velik dio njih bio ne baš pozitivno raspoložen prema idejama koje je Markić tamo došla promovirati, donosi portal Queer.hr

Studenti su se glasno smijali na tvrdnje Željke Markić o homoseksualnosti i kontracepciji, a postavljali su joj neugodna pitanja vezana uz njezine poduzetničke pothvate.

Na pitanje o tome misli li da je homoseksualnost bolest Markić je kazala: ‘Ja se u svojim liječničkim procjenama držim onih procjena koje postoje na listi bolesti, a razumijem da je homoseksualnost nedavno skinuta s liste bolesti’, što je izazvalo buru negodovanja među studentima.

Upitana smatra li licemjernim u političkom životu zalagati se za život od začeća, a u poslovnom ubirati profit od testiranja kontracepcijskih sredstava Markić je kazala: 'Ja nisam znala da se u Hrvatskoj smatra licemjernim testirati bilo što vezano uz kontracepciju ili koristiti kontracepciju', izbjegavši na taj način pravi smisao pitanja koje joj je bilo postavljeno.

Markić je na negativne komentare iz auditorijuma studentima kazala: 'Ovaj vaš način komunikacije nikako nije akademski, način na koji vi komunicirate šalje uvredljivu poruku', a u jednom je trenutku i kazala: ‘Nije lako u ovako neprijateljskom okruženju ostati miran’, piše portal Queer.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 23:29