BIVŠI MINISTAR

STUDENTSKI PUT MIJE CRNOJE Mentor mu je bio autor HDZ-ova programa 5+

 Damir Krajač / EPH

Ministar branitelja Mijo Crnoja vlasnik je dviju fakultetskih diploma i jednog magistarskog rada.

Sve akademske titule stekao je na Sveučilištu u Zagrebu i to uz rad, uz iznimku magisterija koji je dovršio kad je već bio u policijskoj mirovini.

Sudeći po diplomama i magisterijima, Mijo Crnoja pokriva vrlo široko područje od prometnih znanosti preko novinarstva do međunarodne politike na kojoj je 2013. magistrirao.

U dekanatu Fakulteta prometnih zanositi rekli da je Crnoja višu prometnu školu upisao ratne 1991. kad su mu bile 23 godine ta da je u rujnu 1995. završio šesti stupanj obrazovanja. U vrijeme dovršetka više škole, Crnoja se prema podacima u radnom dijelu njegove biografije nalazio u Tirani, gdje je od svibnja 1994. do lipnja 1998. bio voditelj službe sigurnosti veleposlanstva RH u Albaniji.

Crnoja je očito vješt u organiziranju baveza jer je u rujnu 1994., dakle kad je već bio na dužnosti u Tirani i prije nego je diplomirao na višoj prometnoj školi, upisao i sedmi stupanj na Fakultetu prometnih znanosti. Dakle, akademska 1994./95. za njega je bila vrlo intenzivna; bio je na dužnosti u Tirani, uspio je okončati višu prometnu i studirati sedmi stupnju na Prometu. Crnoja je diplomirao tek 13. prosinca 2004. u 39. godini. Tri mjeseca prije obrane diplomskog rada vratio s četverogodišnjeg mandata u Mostaru gdje je bio voditelj službe sigurnosti u hrvatskom konzulatu.

Međutim, 2003. je upisao još jedan studij - novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, gdje je diplomirao na novinarstvu 11. srpnja 2007. na temu “Policijski i vojni odnosi s javnošću”. Mentor mu je bio Zoran Tomić, kojeg se lani povezivalo s HDZ-ovim izbornim sloganom “5 plus” za koji se ispostavilo da je “posuđen” iz Prnjavora. Potkraj 2011. Crnoja je upisao poslijediplomski - područje međunarodnih odnosa na FPZ-u. Magistrirao je 8. svibnja 2013., a mentor u mu je bio Vlatko Cvrtila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:45