'IVAN GORAN KOVAČIĆ'

STUDENTSKO NASELJE U RIJECI POSTAJE KARANTENA Premještaju se svi korisnici: 'Molimo za razumijevanje i strpljenje, vaše zdravlje je prioritet'

riječki studenti sele se na kampus na Trsatu
 Sergej Drechsler / Novi list / CROPIX

Nakon što je počelo preseljenje studenata iz Studentskog naselja "Ivan Goran Kovačić" koje se pretvara u karantenu, javnim pismom studentima obratila se rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samardžija koja je, među ostalim, objasnila da je nalog za tu akciju stigao od Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite, a temeljem zaključka Stožera civilne zaštite RH.

- Iako će priprema objekata u Studentskom naselju 'Ivan Goran Kovačić' teći postupno, odlučili smo da odmah i bez odgode premjestimo sve studente koji su ostali u Studentskom naselju 'Ivan Goran Kovačić' na lokaciju Studentskog naselja 'Trsat'. Treba naglasiti da je u Rijeci ostalo malo studenata, ukupno 170, i to 70 u Studentskom naselju 'Ivan Goran Kovačić' te 100 u Studentskom naselju 'Trsat'. Tijekom dana očekujemo da će se svi studenti koji žele i dalje ostati u studentskom smještaju preseliti u Studentsko naselje 'Trsat'.

Kako bismo osigurali provedbu mjera, sve osobne stvari studenata u Studentskom naselju 'Trsat' već su adekvatno pohranjene i sobe pripremljene za useljenje studenata iz Studentskog naselja 'Ivan Goran Kovačić'. Sve osobne stvari na obje lokacije nadležne osobe će spremiti uz nadzor posebnih skupina u kojima su predstavnici Studentskog zbora i Sveučilišta u Rijeci, pohraniti na sigurno mjesto te će biti dostupne za preuzimanje u svakom trenutku. Međutim, iz zdravstvenih razloga ne savjetujemo studentima koji su otišli kućama da se u ovoj situaciji vraćaju po stvari, jer će ih moći preuzeti kad se steknu uvjeti za nastavak nastave. Prilikom uspostave nastave, svaka studentica i student vraća se u svoju sobu - poručila je rektorica.

Zamolila je sve studentice i studente koji su korisnici studentskog smještaja u Studentskom centru u Rijeci, na oba lokaliteta, za razumijevanje i strpljenje.

- Prioritet nam je njihovo zdravlje i zaštita od moguće zaraze te osiguravanje njihovih prava u izvanrednim okolnostima. Svi studenti koji su otišli svojim kućama ne trebaju brinuti kako za pravo povratka u svoje sobe, tako i za svoje stvari. Svi studenti koji su ostali imat će osigurane sve uvjete za boravak i rad, kao i do sad. Studentski centar i Sveučilište u Rijeci učinit će sve da u ovom izvanrednim okolnostima osiguraju potporu studentima, ali istodobno izvrše svoju dužnost prema zajednici i našim sugrađanima, kako bismo doprinijeli sprječavanju širenja zaraze i olakšali provedbu drugih mjera Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo - istaknula je, zahvalivši svima na razumijevanju i građanskoj solidarnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:27