‘SVAŠTA JE NAVEO‘

Suci koje je Mamić prozvao u svojoj snimci: ‘Upravo sam krenuo podnijeti kaznenu prijavu...‘

‘Mamić mogu najaviti da ću ga tužiti u parničnom postupku za naknadu štete‘, poručio je sudac Krušlin
Darko Krušlin i Zvonko Vekić
 Vlado Kos/Cropix

Nakon eksplozivne presice Zdravka Mamića na kojoj je za korupciju optužio suce Županijskog suda u Osijeku, navodeći da im je dao nekoliko stotina tisuća eura kako bi odlučili njemu u korist u procesima koji su se protiv njega vodili na Županijskom sudu u Osijeku, prozvani suci prvo kratko poručili da su svojom presudom rekli sve.

No, danas su za RTL otkrili i svoje iduće korake. Sudac Zvonko Vekić, koji se nalazi na fotografijama s Mamićem, za RTL poručuje kako su optužbe neistinite. Tvrdi da nije bio ni na kakvim druženjima sa Zdravkom Mamićem.

- Ne bi ja, to je on svašta tamo naveo, ja to ne bi komentirao. Mi imamo obveze prema Ministarstvu, nas četvorica koji smo prozvani, dat izjave, ali ja ne želim ništa komentirati - rekao je Vekić pa na novo pitanje novinarke o tome je li bio na druženju u Buševcu.

- Neću ja ništa komentirati. On je tamo svašta naveo, kazao je za RTL sudac Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vekić.

Apsolutno neutemeljenim je optužbe i jutros nazvao i sudac Darko Krušlin koji je Mamića osudio na šest i pol godina u Osijeku.

- Upravo sam krenuo podnijet kaznenu prijavu protiv gospodina za lažno prijavljivanje, za kazneno djelo primanje mita i za moju zlouporabu položaja, a isto tako mu mogu najaviti da ću ga tužiti u parničnom postupku za naknadu štete, rekao je Krušlin.

Da je riječ o optužbama koje su teške i ozbiljne, svjestan je i resorni ministar Ivan Malenica.

- Kad bi se tako na takve svakakve optužbe na račun pojedinih sudaca reagiralo suspenzijom, suspendiralo suce ne znam gdje bi se došlo. Rekao sam da su teške ozbiljne optužbe i da je važno da nadležna tijela što prije reagiraju.

Upitan što je po njemu brzi rok, Malenica je rekao:

- Teško mi je reći što je brzo, kad ne znam što je sadržaj tih dokumenata što je gospodin Mamić poslao USKOK-u - rekao je Malenica i poručio da su njemu ruke vezane.

Kako doznaje RTL, s prozvanim sucima i s Mamićevom suprugom koja je - po njegovim tvrdnjama - prisustvovala predaji novca, nije nitko razgovarao, iako je Zdravko Mamić USKOK-u predao famozni stick sa svojim optužbama prije gotovo pola godine.

- Potvrđujemo da je Zdravko Mamić 8. listopada prošle godine državnom odvjetništvu poslao svoju izjavu na sticku. USKOK je odmah po zaprimanju navedenog stika započeo s provjerama njegovog sadržaja koje su još uvijek u tijeku", kazali su kratko iz USKOK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 02:51