UPUTIO BRZOJAV

Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića obitelji Mani Gotovac

Na fotografiji: Mani Gotovac
 Marko Todorov / CROPIX

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u srijedu brzojav sućuti obitelji Mani Gotovac, ugledne kazališne kritičarke, dramaturginje, teatrologinje i književnice, koja je umrla u utorak u Zagrebu.

"Uime Hrvatskoga sabora i osobno upućujem Vam sućut u povodu smrti gospođe Mani Gotovac.

Gospođa Mani Gotovac ostat će u trajnom sjećanju hrvatske javnosti po svojoj vrsnoj karijeri dramaturginje, teatrologinje i spisateljice. Njezin bogati kazališni opus i izričaj ostat će trajna referenca u suvremenom hrvatskom kazališnom stvaralaštvu. Primite još jednom, poštovana obitelji, izraze iskrene sućuti“, navodi se u brzojavu sućuti predsjednika Hrvatskog sabora, priopćeno je iz njegova Ureda.

Ugledna kazališna kritičarka, dramaturginja, teatrologinja i književnica Mani Gotovac umrla je u utorak u Zagrebu nakon duge i teške bolesti, na svoj 80. rođendan. Rodila se u Splitu 12. studenoga 1939. godine. Diplomirala je komparativnu književnost, talijanski jezik i engleski na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1968. godine.

Mani Gotovac bila je prva intendantica u povijesti hrvatskog kazališta, u HNK Split (1998.-2002.) i HNK Rijeka (2003.-2007.) te ravnateljica zagrebačkoga kazališta &TD (1992. do 1998.) i Splitskoga ljeta. Godine 2004. osnovala je festival Riječke ljetne noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:26