SANADER NA SUDU

Sud će ispitati 220 svjedoka u slučaju Fimi-media: 'Karamarko zasad nije predložen'

Damjan Tadić / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Ponovljeno suđenje Ivi Sanaderu, bivšem premijeru, Mladenu Barišiću, bivšem ravnatelju Carinske uprave i ostalim suoptuženicima u aferi Fimi media počet će 6.lipnja na zagrebačkom Županijskom sudu kojim će presjedati sutkinja Irena Kvaternik. Na današnjem pripremnom ročištu odlučeno je da će suđenje početi čitanjem dokumentacija, a nakon toga počet će ispitivanje 220 svjedoka.

Na prvom pripremnom ročištu održanom prošli tjedan Mladen Barišić, Nevenka Jurak i Branka Pavošević rekli su da se ne osjećaju krivima za razliku od prvog suđenja kada su priznali krivnju. Iznijeli su obranu, ali nisu odgovorili na pitanja branitelja ostalih suoptuženika. Ivo Sanader ponovio je kako ostaje pri ranijoj izjavi kako Uskok nema dokaza za optužbe za koje ga tereti.

- Je li za svjedoka predložen i sadašnji potpredsjednik Vlade i sadašnji predsjednik HDZ-a Karamarko, pitali su novinari, a Tihomir Rubeša, branitelj Ratka Mačeka, odgovorio je da zasad nije.

Bivši premijer Ivo Sanader nije želio odgovarati na novinarska pitanja zna li on nešto o vezama Joze Petrovića i Tomislava Karamaraka o čemu piše i današnje izdanje Nacionala. - Rekao sam vam da ne komentiram aktualna politička zbivanja, odgovorio je Sanader.

Zamjenica ravnatelja Uskoka rekla je kako sudsko vijeće nije odlučilo o njihovu zahtjevu da se postupci Fimi media i Hypo vode zajednički.

Nakon održanog nastavka pripremnog ročišta Sanader je novinarima ponovio svoju tvrdnju kako je optužnica plod konstrukcije. "Nema nikakvih utemeljenja u optužnici, to sam govorio u prvom slučaju, a govorim i danas. Optužnica apsolutno ne stoji", rekao je Sanader.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:27