DIREKTORU UVJETNA KAZNE OD TRI GODINE

Sud izrekao presudu za Kupsku: Kriva je tvrtka Conex i njezin vlasnik Davorin Lovrenčić

Zagreb, 271112.Na Opcinskom kaznenom sudu u Zagrebu, danas je donesena presuda Davorinu Lovrencicu i ostalima u skucaju Kupska ulica, kada se zbog radova na garazi HEP-a urusila gotovo cijela Kupska ulica.Na slici: Davorin Lovrencic.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Na Općinskom sudu u Zagrebu izrečena je presuda svim optuženima zbog urušavanja u Kupskoj ulici u Zagrebu u rujnu 2007. godine.

Osim Davorina Lovrenčića, direktora Conexa, na optuženičkoj klupi su bili i Conexov voditelj radova Gabrijel Kostanjevečki,nadzorni inženjer Tonči Glavinić i inženjer tehnike Marija Perić.

Lovrenčić je bio optužen za kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a Sud je procijenio da je pri projektiranju postupio protivno propisima. Dobio kaznu zatvora u trajanju od godinu dana. No, ona je ipak promijenjena u uvjetnu kaznu uz rok kušnje od tri godine. Također mora platiti i dio sudskih troškova. Sud je procijenio da Lovrenčić nije postupao sa svjesnom namjerom već da se radi o nehaju pa mu je zbog toga ipak određena uvjetna kazna.

Društvu Conex je, pak, izrečena novčana kazna u iznosu od 50 tisuća kuna. Svi ostali su oslobođeno kaznene odgovornosti, no sud im je poručio da bi ipak trebali preispitati svoju profesionalnu i moralnu odgovornost.

Prema nekim procjenama prouzročena imovinska šteta iznosi najmanje 2 milijuna i 746 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:06