NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Sud odlučio da je otkaz Maji Đerek bio nezakonit: ‘Tužit ću ih, dužni su mi oko 500 tisuća kuna‘

Općinski radni sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da Državne nekretnine Đerek moraju vratiti na njeno (staro) radno mjesto

Maja Đerek

 Ronald Gorsic/Cropix

Općinski radni sud u Zagrebu danas je nepravomoćno presudio da je otkaz jednoj od naših najpoznatijih zviždačica Maji Đerek bio nezakonit, te da ju Državne nekretnine moraju vratiti na njeno (staro) radno mjesto - direktorice Sektora za pravne poslove.

- Obrazloženje presude pročitano je danas u 13 sati, o čemu me obavijestio moj odvjetnik. U presudi je navedeno da nikad nisam dobila nikakvu opomenu pred otkaz i da je otkaz bio nezakonit - rekla nam je Đarek, koja je prije dvije godine u tvrtki Državne nekretnine dobila otkaz nakon što je javno progovorila o brojnim nepravilnostima i zloupotrebama u upravljanju prostorima u vlasništvu RH.

Podsjetimo, zviždačica Maja Đerek javnosti je otkrila da je tadašnji ministar državne imovine (danas mistar obrane) Mario Banožić zapravo sam sebi dodijelio na korištenje stan u Zagrebu površine veće od 90 metara četvornih.

Također, Đerek je Banožića optužila da je pogodovao obitelji Rodić iako nisu plaćali zakupninu za dva poslovna prostora u vlasništvu države.

Ta dva prostora Đerek je dala zapečatiti, ali su oni - navodno nakon intervencije ministra Banožića - kasnije otpečačeni. Đerek je javnosti otkrila i da je stan u kojem živi Zvonimir Frka Petešić, šefa Ureda premijera Andreja Plenkovića, nakon potresa hitno obnovljen o trošku države.

Maja Đerek rekla nam je danas kako priprema tužbu u kojoj će tražiti da ju se novčano obešteti zbog nezakonitog otkaza.

- Tužit ću ih za zaostale plaće. U ove dvije godine ostala sam bez 500 tisuća kuna bruto, ne računajući pripadajuće kamate - kaže.

Ukoliko presuda postane pravomoćna Maja Đerek će se vratiti u Državne nekretnine ako će, kaže, tada biti bez posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. listopad 2022 12:36