USKORO IZLAZI IZ REMETINCA?

SUD ODLUČIO: Todorić može na slobodu ako plati jamčevinu od 7,5 milijuna kuna u gotovini!

 
Ivica Todorić
 Simon Dawson / REUTERS

Izvanraspravo vijeće Županijskog suda u Zagrebu, službeno je potvrdio glasnogovornik suda Krešimir Devčić, odbilo je žalbu obrane Ivice Todorića i tako je postalo pravomoćno rješenje o određivanju istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega.

Prema odluci vijeća, istražni zatvor može se zamijeniti jamčevinom u visini od 7,5 milijuna kuna.

Todorić može ići na slobodu ako uplati spomenuto jamstvo u gotovini, a ono se ne može zamijeniti zalogom na nekretnine u toj vrijednosti.

Ukoliko Todorić uplati jamstvo, na njega će se primijeniti i posebne mjere opreza, a to je oduzimanje putne isprave i zabrana napuštanja mjesta boravka.

Odvjetnik Čedo Prodanović komentirao je da Ivica Todorić nema taj novac i da su računali na nekretnine. Dodao je da će morati razmotriti što će poduzeti, javlja Dnevnik.hr.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:47