POTVRĐENO NOVO VODSTVO

SUD OPOZVAO RAMLJAKA TE POSTAVIO PERUŠKA ZA NOVOG POVJERENIKA Rješenje je donešeno dan nakon predstavljanja Peruška i njegove zamjenice Irene Weber

Fabris Peruško
 Damjan Tadic / HANZA MEDIA

"Trgovacki sud je postupku izvanredne uprave nad dužnikom AGROKOR d.d., te njegovim povezanim i ovisnim društvima, koji se pred ovim sudom vodi pod poslovnim brojem St-1138/2017, danas donesenim rješenjem sud opozvao s dužnosti izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka i imenovao novog izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruško te imenovao i zamjenicu istome u osobi Irene Weber. Navedeno rješenje objavljeno je na e-Oglasnoj ploči ovog suda", priopćili su sa Trgovackog suda u srijedu.

Odluka Trgovačkog suda dolazi nakon što je u utorak Jutarnjem listu potvrđeno da će Peruško, inače član uprave Tiska, biti novi izvanredni povjerenik Agrokora te da će Weber, inače direktorica tvrtke KHA četiri, biti njegova zamjenica. Oboje imaju i vlastite samostalne tvrtke za savjetovanje, Faveriu i Savjetovanje Weber, a zanimljivo je da je Peruško prije radio u konzultantskoj kući McKinsey, koja figurira kao mogući novi savjetnik u procesu lex Agrokor, dok je Irena Weber radila u bivšoj tvrtki Ante Ramljaka, CAIB-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:31