SLUČAJ KONOBA

Sudac koji je bio na tulumu kod Keruma sudio je i njegovoj ženi, danas se o tome oglasio i Upravni sud u Splitu

Sudac Čović trenutačno nije zadužen za nijedan predmet u kojemu bi sudjelovao gospodin Željko Kerum ili s njim povezana osoba, navode
Željko i Fani Kerum, Silvijo Čović
 CROPIX

Nakon tuluma u konobi Željka Keruma na kojemu su bili i suci te predsjednici sudova te napisa da je za predsjednika Upravnog suca Silvija Čovića sudjelovanje na zabavi problematično na više razina, oglasio se priopćenjem Upravni sud u Splitu.

Kako su mediji ranije izvijestili, na Upravnom sudu u Splitu vodi se upravni postupak između trgovačkog društva Kruščica d.o.o. koja je u vlasništvu Kerumove supruge Fani i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine pa bi moglo doći u pitanje i sukob interesa suca Čovića.

U priopćenju Upravni sud navode kako je od osnivanja suda 1. siječnja 2012 godine pokrenuto ukupno 10 sporova u kojima se kao stranke pojavljuju Fani Kerum, 'Kruščica" i Kerum d.o.o. te ističu kako je od toga riješeno ukupno devet predmeta, pa je u sedam sporova tužba odbijena kao neosnovana, a u dva je tužba usvojena uz vraćanje predmeta na ponovni postupak nadležnim upravnim tijelima. U ovom trenutku na Upravnom sudu u Splitu se upravo vodi spor pokrenut 19. siječnja 2021. godine.

Upravni sud navodi da ni u jednom predmetu bespravne gradnje tužitelja "Kruščica", nije postupao sudac Čović, osim u predmetu tužiteljice Fani Kerum, a u kojemu je tužba pravomoćno odbijena. Navode da je sudac Silvio Čović 2016. godine sudio i u sporu tužiteljice Kruščica radi dodjele koncesije na pomorskom dobru. U tom je sporu usvojen tužbeni zahtjev i predmet vraćen na ponovni postupak, a novodoneseno rješenje bilo je predmetom drugog spora pred Upravnim sudom u kojemu nije sudio Čović.

Ističu kako sudac Čović trenutačno nije zadužen za nijedan predmet u kojemu bi sudjelovao gospodin Željko Kerum ili s njim povezana fizička ili pravna osoba.

Upravni sud također podsjeća da se na svim upravnim sudovima predmeti dodjeljuju ručno prema Sudskom poslovniku, a da je upravo na inicijativu Čovića, Upravni sud u Splitu dva puta ukazao na potrebu uvođenja elektroničkog sustava automatske dodjele predmeta.

U priopćenju ističu kako službeni statistički podaci pobijaju navode i napore pojedinih novinara koji, kako navode, kroz medijski prostor zlonamjerno pokušavaju nametnuti dojam da se gospodinu Kerumu ili s njim povezanim fizičkim ili pravnim osobama pogoduje u sudskim postupcima pred Upravnim sudom u Splitu.

Također navode da su podaci o kretanju i rješavanju navedenih predmeta javno objavljeni na internetskim stranicama suda od 8. veljače 2021. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:59