ISPITANI SVI SVJEDOCI

Sudac Zvonko Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić pušteni iz istražnog zatvora

Vekić i Sekulić uhićeni su u Osijeku 24. studenoga, a dan poslije sudac istrage odredio im je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

Zvonko Vekić i Nataša Sekulić

 Cropix, Jutarnji List

Zvonko Vekić, suspendirani sudac Županijskog suda u Osijeku i njegova prijateljica Nataša Sekulić pušteni su u srijedu poslijepodne iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što su ispitani svi svjedoci u istrazi koju je protiv njih pokrenuo USKOK.

Podsjetimo, Vekić i Sekulić uhićeni su u Osijeku 24. studenoga, a dan poslije sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio im je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Uhićeni su u sklopu proširenja već pokrenute istrage protiv trojice sudaca Županijskog suda u Osijeku osumnjičenih da su od Zdravka Mamića primili mito.

Podsjetimo, USKOK ih sumnjiči da su ''počinili kazneno djelo pranja novca u vezi s kaznenim djelima protiv službene dužnosti koja su od ranije predmet istrage ovog Ureda,'' odnosno da su od novca za koji se sumnja da je Mamić dao Vekiću kupovali nekretnine i pokretnine.

Vekić i Sekulić su u svojim iskazima odbacili krivnju koja im se stavlja na teret.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 23:14