LIHVARSKI UGOVORI

SUĐENJE KAMATARU KOJI JE UKRAO 31 MILIJUN KUNA Žrtva: 'Vjerovala sam Ćalušiću, kliknuli smo'

V. Š. detaljno je svjedočila o tome kako je zapala u dužničko ropstvo i izgubila stan na Čiovu
 Ranko Suvar / CROPIX

Nakon konzultacija s psihijatrijskim vještakom danas je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu ipak održano ročište u postupku protiv Mire Ćalušića, njegova brata Hrvoja i strica Marijana zbog sklapanja lihvarskih ugovora teških 31 milijun kuna.

Miro Ćalušić je od siječnja prošle godine u pritvoru u kojem mu se zdravstveno stanje prvo fizički (smršavio je 40 kilogramana), a potom i psihički urušilo (depresija, anksioznost, klaustrofobija, poremećaj spavanja...).

Njegovi branitelji, odvjetnica Višnja Drenški Lasan i odvjetnik Branislav Hajduković, danas su izrazili negodovanje zbog činjenice da Miro Ćalušić drijema na ročištima. No, psihijatrijski vještak dr. Željko Marinić pogledao je nalaze zatvorske liječnice i zaključio da je optuženik sposoban pratiti raspravu. Ćalušić je drijemao i tijekom vještakova iznošenja mišljenja, a i poslije tijekom svjedočenja V. Š., jedne od oštećenica. Svjedokinja je ispričala kako je njezin odnos s Mirom Ćalušićem počeo 2009., kada je njezin sin od Ćalušićeva prijatelja posudio 2500 eura. On ih je spojio s Ćalušićem.

- Bio mi je jako simpatičan. Kliknuli smo, stekla sam potpuno povjerenje - slikovita je danas bila svjedokinja. No, ubrzo su se stvari počele mijenjati i sličiti na prevaru.

- Na brzinu sam potpisala ugovore, a kad sam putovala kući, šokirala sam se pročitavši u ugovoru da je iznos posudbe 30.000 eura. Miro je poslije nudio nove kredite i ubrzo je naš aparmtan prodao Josipu Fereku za 30.000 eura. To više nije bio isti čovjek. Govorio je da mi je sve pojela kamata, da ću do kraja života plaćati dug - ispričala je V. Š.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 12:55