MITO I KORUPCIJA

SUĐENJE NOGOMETNOJ MAFIJI SVE BLIŽE KRAJU Sljedećeg petka obrane će iznijeti završne govore

Prije završnih govora branitelja, optuženici mogu nadopuniti svoje obrane u kojima su krajem siječnja odbacili sve Uskokove optužbe
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Suđenje bivšem čelniku nogometne sudačke organizacije Željku Širiću i bivšem tajniku NK Karlovca Nevenu Šprajceru zbog optužbi za primanje, odnosno davanje mita za "pošteno suđenje" približilo se završetku pa će sljedećeg petka njihove obrane iznijeti završne govore.

Prije završnih govora branitelja, optuženici mogu nadopuniti svoje obrane u kojima su krajem siječnja odbacili sve Uskokove optužbe. Širić je tada na zagrebačkom Županijskom sudu rekao da je sve što mu se stavlja na teret izmišljotina bivšeg čelnika Hajduka Hrvoja Maleša, koji je preuzeo ulogu Uskokova pouzdanika, dok je Šprajcer ustvrdio da je NK Karlovac oštećen u obje utakmice u kojima su im suci navodno trebali pomoći.

ŠTIMAC NA SUĐENJU ŠIRIĆU 'O dugu ne znam ništa. Malešu sam rekao da mi nije jasno zašto me to pita'

Prema iskazu Širićeva prijatelja Josipa Olujića, koji je ispitan danas na prijedlog obrane, Širić i Šprajcer nisu sami napuštali restoran u zagrebačkom Buzinu u kojem je uz njih trojicu bio i bivši predsjednik i tajnik NK Karlovca Dražen Mejašić.

Svjedok je time odbacio raniji Mejašićev iskaz da je iz restorana gledao kako Šprajcer za pošteno suđenje na parkingu Širiću daje novac.

Olujić je ispričao da je prvi došao u restoran, a za njim Širić i još dvojica sportskih djelatnika. Jedan od te dvojice bio je Šprajcer kojega je svjedok kasnije prepoznao u medijima, dok se drugom ne sjeća imena.

Olujić tvrdi da su on i Širić zajedno napustili restoran nakon desetak minuta te da su potom otputovali u Osijek zbog čega je Širića i čekao u tom restoranu.

Zamjenik ravnatelja Uskoka Tonći Petković prigovorio je istinitosti Olujićeva iskaza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 16:22