SLUČAJ PLANINSKA

Suđenje Sanaderu odgođeno zbog nedolaska svjedoka

Zagreb,040214.Zupanijski sud na Zrinjevcu.Nastavak sudjenja bivsem premijeru Ivi Sanaderu i drugima u slucaju Planinska.Na fotografiji: Ivo Sanader.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska odgođeno je zbog nedolaska niti jednog od trojice pozvanih svjedoka.

Na sudu su kao svjedoci trebali biti ispitani bivši Sanaderov ministar Božidar Pankretić, šef osiguranja Davor Blažević te Karlo Đurešić.

Na posljednjem ročištu, u veljači, bivši ministri Sanaderove vlade Đurđa Adlešič i Darko Milinović posvjedočili su da se ne sjećaju detalja oko prodaje zgrade "mesnica Fiolić" Ministarstvu regionalnog razvoja od čega je Sanader navodno primio 17 milijuna eura provizije.

Optužba protiv Sanadera potkrijepio je njegov suoptuženik Stjepan Fiolić koji je na sudu ranije detaljno ispričao kako je bivšem premijeru nosio milijunsku proviziju u kutiji za hrenovke.

I ministar Petar Čobanković, čije je ministarstvo u konačnici preuzelo zgradu je priznalo optužbe pa je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj je klupi ostao i vlasnik tvrtke Inžinjerski biro Mladen Mlinarević čija je tvrtka po tvrdnjama tužiteljstva prije prodaje udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade.

Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem troje novih svjedoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 23:30