FIMI MEDIA

Suđenje Sanaderu odgođeno zbog njegove operacije kralježnice, nastavlja se 1. listopada

U sudnici se nisu pojavili ni bivši ravnatelj Carine i rizničar HDZ-a Mladen Barišić, ni knjigovotkinja HDZ-a Branka Pavošević
Mladen Barišić, Ivo Sanader.
 
 Goran Mehkek/Cropix

Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i suoptuženicima u aferi Fimi-Media odgođeno je jer je Sanaderu u ponedjeljak u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu operirana kralježnica.

Zbog toga je sutkinja Irena Kvaternik, koja je dobila i medicinsku dokumentaciju iz bolnice, morala odgoditi raspravu. Nakon operacije Sanader bi trebao desetak dana ostati u bolnici, a potom još najmanje tri tjedna provesti na rehabilitaciji pa je suđenje odgođeno za 1. listopada u podne.

Osim Ive Sanadera, zbog zdravstvenih razloga u sudnici se nisu pojavili ni bivši ravnatelj Carine i rizničar HDZ-a Mladen Barišić, ni knjigovotkinja HDZ-a Branka Pavošević. U sudnicu je došao jedino optuženi Ratko Maček.

Na ročištu 1. listopada sutkinja Irena Kvaternik trebala bi pročitati dokumentaciju o stečaju Fimi-Medije.

Podsjećamo, u ponovljenom postupku dopunjeno je financijsko-knjigovodstveno vještačenje nakon čega je USKOK izmijenio činjenični opis optužnice. Prema izmijenjenoj optužnici, Sanadera se tereti da je od novca izvučenog iz javnih poduzeća i državnih institucija kroz suradnju s Fimi-Medijom sebi pribavio 15,2 milijuna kuna, a HDZ-u se pripisuje imovinska korist od 24,2 milijuna kuna.

Ivo Sanader, koji je od 24. kolovoza na bolničkom liječenju, na izdržavanju je šestogodišnje zatvorske kazne na koju je pravomoćno osuđen u aferi Planinska.

Mladen Barišić i Branka Pavošević također su sudu dostavili dokumentaciju da zbog bolesti nisu u stanju prisustvovati raspravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:52