SASTANAK U POREČU

SUDIONICI ZNAKOVITOG DRUŽENJA S MILANOVIĆEM OTKRILI O ČEMU JE SVE BILO RIJEČI Otvoreno smo ga pitali: Zorane, hoćeš li se kandidirati za predsjednika?

 
Slike s druženja objavio je na svom Facebooku Željko Jovanović

- Zoran nije odlučio hoće li se kandidirati na izborima za predsjednika Republike, ali nije rekao da neće. Svi smatramo da bi Zoran Milanović bio uspješan kandidat, ali on mora sam donijeti tu odluku bez da ga netko gura u to ili nagovara - rekao je SDP-ovac Željko Jovanović, ministar prosvjete u Milanovićevoj Vladi koji je objavio fotografiju na kojoj je Milanović u društvu svojih bliskih suradnika u SDP-u iz vremena kada je bio na čelu stranke.

Jovanović je fotografiju na kojoj su, uz Milanovića, Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i Vedran Babić (inače svi suspendirani članovi Predsjedništva SDP-a) snimio u konobi pokraj Poreča, gdje se društvo našlo u ponedjeljak poslijepodne, te je objavio na Facebooku uz opasku “u dobrom društvu”.

- Fotografiju nisam objavio s namjerom da izazove ovakvu pozornost. Mi se nalazimo svaka tri do četiri mjeseca, i to u konobi kod nekog gdje se može mirno razgovarati. Uvijek je to ekipa koja je surađivala dok smo bili u Vladi, a ostali smo prijatelji - kaže Jovanović i dodaje da im je politika neizbježna tema, pa su tako s Milanovićem razgovarali o svemu, od SDP-a, preko europskih izbora, do predsjedničkih. - Zoran razmišlja o predsjedničkim izborima, važe, ali nije donio odluku - rekao je Jovanović.

Razgovarali smo i s drugim sudionicima sastanka, koji su potvrdili kako je, uz niz tema od sporta do hrane, politika ona koja je nezaobilazna.

Jedan od njih je kazao da su otvoreno pitali Milanovića namjerava li se kandidirati za predsjednika države, a odgovor je bio takav da se shvatilo kako još nije odlučio. - Mislim da mu je drago što ga se spominje kao kandidata za predsjednika države, ali vjerujem da u ovom trenutku on nema nikakvu ozbiljnu namjeru ući u tu utrku. Neke privatne stvari su mu u ovom času prioritet. Vjerujem da će do lipnja odlučiti o kandidaturi - kaže njegov prijatelj iz stranke.

Treći SDP-ovac koji je bio na druženju u Poreču također kaže da je to bio prijateljski susret, da se ista ekipa periodično druži, a sastaju se na nekoliko mjesta i razgovaraju o svemu i svačemu. - Naravno da smo razgovarali i o politici, o predsjedničkim izborima i Zoranu kao mogućem kandidatu, ali ništa nije zaključeno. Zoran razmišlja o kandidaturi, analizira što bi to sve značilo, ali odluku sigurno neće tako skoro donijeti - rekao je.

Njegov nasljednik na čelu stranke Davor Bernardić rekao kako očekuje da će se Milanović izjasniti o tome želi li biti SDP-ov kandidat za šefa države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:49