IZJAVA

ŠUICA OBJAVILA ŠTO SVE POSJEDUJU ONA I NJEZIN SUPRUG Pogledajte što je sve navela kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije

 
Dubravka Šuica i njezina izjava objavljena na stranicama Europskog parlamenta
 Dragan Matić / CROPIX, Europski parlament

Uoči saslušanja pred odborima Europskog parlamenta kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica objavila je izjavu o financijskim interesima, piše N1.

Dio je to redovne procedure u sklopu saslušanja, a objavljena izjava nije detaljna kao što su imovinske kartice prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa u Hrvatskoj.

Iz izjave koja je objavljena na stranicama Europskog parlamenta stoji da Dubravka Šuica, kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije zadužena za demokraciju i demografiju, posjeduje 69 dionica Atlantske plovidbe vrijednih 4.105,91 eura i 63 dionice Hrvatskog telekoma vrijednosti 1.354,71 eura.

Jednak broj dionica Hrvatskog telekoma navodi i u rubrici Financijski interesi bračnih partnera, piše N1.

Kada je riječ o imovini Šuica navodi obiteljsku kuću u Dubrovniku u vlasništvu supruga, obiteljski stan u Zagrebu u vlasništvu supruga, obiteljsku kućicu u Blidinju u BiH u vlasništvu supruga, te kuću pokojnih roditelja i zemlju na Pelješcu gdje je suprug u djelomičnom vlasništvu.

Tvrtka DUBE d.o.o. za prijevoz na moru neaktivna je od 2016. i također joj je vlasnik suprug Dubravke Šuice.

Šuica navodi i kuću u Cavtatu koja se gradi od 1988. godine, a o kojoj je jučer i tvitala. Navodi da je kuća naslijeđena od pokojnih roditelja.

Na kraju Šuica spominje i kako joj je suprug trenutačno u mirovini nakon što je radio kao pomorski kapetan za Gearbulk Holding Limited, Pullmantur Gruceros Madrid.

Pitanje vrijednosti imovine Dubravke Šuice potegnuo je GONG koji je i poslao šest pitanja za Šuicu odborima Europskog parlamenta na kojima bi kandidatkinja za potpredsjednicu EK trebala biti saslušana u četvrtak. To je izazvalo burnu reakciju premijera Plenkovića koji je optužio GONG da je produžena ruka SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2022 14:44