UTRKA ZA PANTOVČAK

Šuica: 'Očekujem da će Kolinda pobijediti na predsjedničkim izborima'

Zagreb, 250514.Trg Zrtava fasizma.Izbori za Europski parlament 2014. na kojima se bira jedanaest hrvatskih zastupnika.?Pracenje rezultata izbora u izbornom stozeru HDZ-a.Na fotografiji: Dubravka Suica, Andrej Plenkovic. Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica izjavila je uoči današnje sjednice Predsjedništva stranke kako očekuje da će Kolinda Grabar-Kitarović pobijediti na predsjedničkim izborima.

"To su moje želje i vjerujem da će se ostvariti", rekla je Šuica novinarima pred Središnjicom HDZ-a.

Na pitanje znači li to da je Grabar-Kitarović definitivna predsjednička kandidatkinja HDZ-a, Šuica je rekla kako Predsjedništvo stranke mora o tome tek odlučiti. O predsjedničkom kandidatu će se, kaže, odlučivati ovih dana, no ne može točno reći kada.

Šuica također smatra da bi bilo "mudro i pametno" zajedno predsjedničkim održati i parlamentarne izbore. No, dodaje, teško je vjerovati u taj scenarij s obzirom na saborsku većinu.

Mediji zadnjih dana spekuliraju da su se predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i Kolinda Grabar-Kitarović dogovorili oko njezine kandidature na predsjedničkim izborima, koji se trebaju održati krajem godine.

No, iz HDZ-a dosad nitko nije želio službeno potvrditi hoće li trenutna pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju ispred njihove stranke krenuti u političku utakmicu protiv aktualnog Predsjednika Ive Josipovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:34